Scroll Top

Η Χριστουγεννιάτικη Ημέρα στα ΕΚΓ – Δεκέμβριος 2014. Απολογισμός & Ευχές

10171635_998437803503328_6922140375726079647_n

Αγαπητοί φίλοι,mistletoe-icon

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την επιτυχή έκβαση και του φετινού χριστουγεννιάτικου Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της ξεχωριστής Χριστουγεννιάτικης Ημέρας που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό διοργανώνεται στο Σχολείο των παιδιών μας. 

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, η Χριστουγεννιάτικη Ημέρα αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για γονείς, παιδιά και φίλους να περάσουμε όμορφες στιγμές, συμμετέχοντας σε σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που είχαν σχεδιασθεί ειδικά για την ημέρα αυτή με τη συμμετοχή και τη σημαντική συμβολή όλων: των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας του προσωπικού, των γονέων και φυσικά των παιδιών μας.

Η ξεχωριστή αυτή ημέρα ξεκίνησε παραδοσιακά με τη χορωδία των παιδιών του Νηπιαγωγείου και την επίδειξη μπαλέτου από τις μικρές μας μπαλαρίνες. Ακολούθησε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Σχολείου. Στη συνέχεια το Πρόγραμμα της Ημέρας περιελάμβανε ποικίλες εκδηλώσεις όπως θεατρικά δρώμενα, δραματοποίηση καλάντων, θεατρικές αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσίαση βιβλίου, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών, οικογενειακές χριστουγεννιάτικες φωτογραφήσεις, ξενάγηση στο χριστουγεννιάτικο ουρανό και γνωριμία με το άστρο των Χριστουγέννων, παραδοσιακά κεράσματα, επίδειξη χορού, γνωριμία με παραδοσιακές γεύσεις άλλων χωρών, για να ολοκληρωθεί με την παιδική θεατρική παράσταση «Η Ιστορία του Κοντορεβυθούλη Αλλιώς” της θεατρικής ομάδας «Τσόκαρα».

Κεντρικό σημείο συνάντησης όλων μας ήταν βεβαίως και το Βazaar που οργάνωσε ο Σύλλογός μας και το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε, ενόψει των εορτών, όμορφα και καλαίσθητα δώρα, εκλεκτά εδέσματα, βιβλία, παιχνίδια και άλλα χρηστικά αντικείμενα. Επίσης, ιδιαιτέρως πολλοί ήμαστε και φέτος αυτοί που συμμετείχαμε στη λαχειοφόρο αγορά η οποία περιελάμβανε ελκυστικά δώρα χάρις στους γενναιόδωρους χορηγούς μας.

Σημειώνουμε ότι οι Μαμάδες στην Κουζίνα έκαναν και φέτος το θαύμα τους, προσφέροντας νόστιμα και υγιεινά εδέσματα στους επισκέπτες.

Και επειδή η μουσική δεν μπορεί να λείπει από μια τέτοια γιορτή, η Live Jazz Band αποφοίτων του Σχολείου μας ανέλαβε να μας ψυχαγωγήσει και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ τη μουσική κορύφωση και το κλείσιμο της Ημέρας ανέλαβε με κάθε επιτυχία το συγκρότημα «Feeling Good Band» με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό του Σχολείου μας Μάκη Τσιγάντες.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της Χριστουγεννιάτικης Ημέρας αλλά και στην καρδιά μας κατέλαβαν οι δράσεις των ίδιων των παιδιών μας που οργάνωσαν εθελοντικά με σκοπό τη συνδρομή -με διάφορους τρόπους- διαφόρων φορέων που επιτελούν κοινωνικό έργο όπως τους Οργανισμούς Make a Wish, Unicef (στο πλαίσιο της δράσης «Σχολεία Υπερασπιστές των παιδιών» αλλά και του Τηλεμαραθωνίου), Πλησίον (Οργάνωση Στήριξης Ανέργων), Χαμόγελο του Παιδιού, Θεόφιλος (Φιλανθρωπικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας) και «Ενδιαφέρομαι – Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης», «Παιδί & Οικογένεια», Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, Παιδικά Χωριά SOS, ΜΟm, WWF Hellas. Θαυμάσιο πράγματι το έργο των νεαρών εθελοντών! Είμαστε περήφανοι για αυτούς!

Σίγουρα, όπως κάθε φορά, η επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης Ημέρας οφείλεται πρωτίστως σε όλους εσάς που την τιμήσατε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Και σίγουρα επίσης η επιτυχημένη υλοποίησή αυτής της «Γιορτής» είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής εργασίας και της ενθουσιώδους υποστήριξης της από όλους τους εμπλεκόμενους τους οποίους και ευχαριστούμε:

–          τoυς εκπαιδευτικούς του Σχολείου που με πολλή διάθεση σχεδίασαν και υποστήριξαν διάφορες δράσεις γιορτινού χαρακτήρα

–          τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΙΒ DP καθώς και φοιτήτριας του ΗAEd, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά και με ενθουσιασμό να βοηθήσουν τον Σύλλογο στην υλοποίηση των δράσεών του,

–          τους λοιπούς εργαζόμενους του Σχολείου που την ημέρα εκείνη με ζήλο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, ο καθένας από τη δική του θέση. Ιδιαίτερη μνεία εν προκειμένω κάνουμε στην Τζίνα Τυλιγάδα – Operations Manager του Σχολείου μας- χάριν στην πάντα άοκνη και σημαντική βοήθεια της οποίας κατέστη και φέτος δυνατή η επιτυχής διοργάνωση της Ημέρας,

–          και βεβαίως όλους εκείνους τους γονείς-μέλη του Συλλόγου που εργάστηκαν για την υλοποίησή της. Ιδιαίτερες, λοιπόν, ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν ειδικότερα στους:  Όλγα Αγουρίδου, Βίκη Ανδρούτσου, Κάτια Ασπρέα, Ιωάννα Γαγάνη, Δήμητρα Γιαννιώτη, Παναγιώτα Καραντζιά, Μαριάννα Καραφουλίδου, Γεωργία Κοκκίνου, Άννα Κονδύλη, Άννα Κότταρη, Χριστιάννα Λάμπρου, Ρόζα-Λίζα Λυκουρέζου, Δήμητρα Μπαλτούνα, Ιουλία Μπάφη, Δήμητρα Μουστάκη, Τάνια Ξερικού, Μαρίνα Πολίτου, Ιωάννα Πότσιου, Αλεξία Σαμαρά, Πέννυ Τρομπούκη, Σταυρούλα Φλουρή, Σπύρο Βλάχο και Κώστα Αρβυλιά, που με τόση όρεξη και διάθεση βοήθησαν με ποικίλους τρόπους για την οργάνωση και επιτυχή έκβαση της Ημέρας αυτής.

Κλείνοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με όλους εσάς για την επόμενη χρονιά, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για ωραία και χρήσιμα … για τα παιδιά μας και εμάς!

 

 

Με τις  καλύτερες ευχές μας

για Καλά Χριστούγεννα σε όλους, μικρούς-μεγάλους

& Ευτυχισμένο τον Καινούργιο Χρόνο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων