Scroll Top

Σεμινάριο Αποτελεσματικού Γονέα (Ρ.Ε.Τ.): Χτίζοντας μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης

ΗΜΕΡΑ

01 / Νοέ / 2021
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

10:30 - 13:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

ΚΟΣΤΟΣ

€250

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

X
QR Code

Σεμινάριο Αποτελεσματικού Γονέα (Ρ.Ε.Τ.): Χτίζοντας μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε δια ζώσης τον διεθνώς αναγνωρισμένο κύκλο σεμιναρίων Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) σύμφωνα με το μοντέλο του Dr. Thomas Gordon*.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιαστούμε όλοι εμείς οι γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της συνεργασίας, του σεβασμού και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο. Μαζί με αυτές τις αρετές καλλιεργείται η έμφυτη τάση του παιδιού για ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη που οδηγεί στην ωρίμανση και την ευτυχία. Αυτό επιτυγχάνεται όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο, αλλά με ενδυνάμωση μιας βαθύτερης και αρμονικότερης σχέσης που βασίζεται στην επικοινωνία. Προς τον σκοπό αυτό, το σεμινάριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις πάνω σε καθημερινά προβλήματα της οικογένειας, παιχνίδια ρόλων (role-playing), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών μεταξύ των γονέων που συμμετέχουν.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε:   

 • Πώς να ακούω το παιδί μου (Ενεργητική Ακρόαση) και πώς να του μιλάω (Μηνύματα-Εγώ)
 • Πώς να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός
 • Πώς να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω τη σχέση μου μαζί του
 • Πώς να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πώς να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης
 • Πώς να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι
 • Πώς να διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις αξιών με σεβασμό και ευαισθησία

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε γονείς που το έχουν ήδη παρακολουθήσει και θέλουν να το επαναλάβουν. Ο κύκλος των σεμιναρίων ολοκληρώνεται σε 10 εβδομαδιαίες συνεδρίες και οι συναντήσεις θα γίνονται σε απομονωμένο χώρο του σχολείου κάθε Δευτέρα, πρωί 10.30-13.00 και απόγευμα 18.30-21:00.

Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 01.11.2021

Σημαντικό!

 • Θέλοντας να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών, και δεδομένου ότι το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε χώρους που βρίσκονται εντός σχολικού συγκροτήματος, για τη συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
 • Επιπλέον προϋπόθεση θα είναι η διενέργεια self test 24ώρου.
 • Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς (μάσκα, απολύμανση χώρου, αερισμός αίθουσας, διαθεσιμότητα αντισηπτικού διαλύματος, τήρηση αποστάσεων).
 • Η πρόσβαση στον εκάστοτε χώρο είναι προγραμματισμένη έτσι ώστε να μην επιτρέπει την κίνηση σε χώρους εσωτερικά του σχολείου όπου βρίσκονται μαθητές.
 • Για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 8 συμμετεχόντων ανά ομάδα.

Κόστος:

 • 250€ για έναν γονέα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η αγορά των βιβλίων αλλά και το συμβολικό ποσό των 10€ για τους σκοπούς του Συλλόγου. Καταβάλλεται σε δύο δόσεις: η 1η δόση είναι 150€ μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ενώ η 2η δόση είναι 100€ και δίνεται την εβδομάδα 29.11.2021.
 • 400€ για ζευγάρι. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η αγορά των βιβλίων αλλά και το συμβολικό ποσό των 10€ για τους σκοπούς του Συλλόγου. Καταβάλλεται σε δύο δόσεις: η 1η δόση είναι 200€ μαζί με την αίτηση συμμετοχής, και η 2η δόση επίσης 200€ και καταβάλλεται την εβδομάδα 29.11.2021.

Για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου για το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
10€ έκπτωση για το ατομικό 
20€ έκπτωση για το ζευγάρι
Για όσους γονείς έχουν ήδη τα βιβλία, το κόστος των 20€ αφαιρείται από το συνολικό.

Εισηγήτρια: κα Σοφία Κλώτσα
Συμβουλευτική Ψυχολόγος Οικογένειας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Life & Business Coach & Συγγραφέας 
MS in Counseling Psychology & Family Therapy, LaVerne University
MS in Communications & MBA in Leadership, Boston University
Certified Parent & Teacher Effectiveness Trainer (PET & TET), GORDON
Certified MBTI Personality & Career Orientation and Development Counselor, OPP
Certified Coach “The Science of Well-Being & Happiness”, YALE University
Certified Points of You (POY) Expert Trainer

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αυστηρά μέχρι και την Τετάρτη 27.10.2021, στέλνοντας σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του παιδιού σας την αίτηση που θα βρείτε εδώ συμπληρωμένη, μαζί με το χρηματικό ποσό της 1ης δόσης. Παρακαλούμε σημειώστε στον φάκελο «Σύλλογος Γονέων: για Σεμινάριο ΡΕΤ». Στη συνέχεια, θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τις λεπτομέρειες

Σας περιμένουμε σε αυτό το πολύτιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Το σεμινάριο αυπεθύνεται αποκλειστικά σε γονείς του CGS.

* Σημείωση:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να ανατρέξετε στους πιο κάτω διαδικτυακούς τόπους:
www.gordonhellas.gr
www.gordontraining.com/parent-programs/parent-effectiveness-training-p-e-t

Tags: