Scroll Top

Σεμινάριο Αποτελεσματικού Γονέα (Ρ.Ε.Τ.): Χτίζοντας μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης

ΗΜΕΡΑ

27 / Μαρ / 2024
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

18:30 - 21:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

ΚΟΣΤΟΣ

€250

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

X
QR Code

Σεμινάριο Αποτελεσματικού Γονέα (Ρ.Ε.Τ.): Χτίζοντας μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε δια ζώσης τον διεθνώς αναγνωρισμένο κύκλο σεμιναρίων Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) σύμφωνα με το μοντέλο του Dr. Thomas Gordon*.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιαστούμε όλοι εμείς οι γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της συνεργασίας, του σεβασμού και της χρησιμότητάς τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιτυγχάνεται όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο, αλλά με ενδυνάμωση μιας βαθύτερης και αρμονικότερης σχέσης που βασίζεται στην επικοινωνία. Προς τον σκοπό αυτό, το σεμινάριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις πάνω σε καθημερινά προβλήματα της οικογένειας, παιχνίδια ρόλων (role-playing), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών μεταξύ των γονέων που συμμετέχουν.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε:

  • Πώς να ακούω το παιδί μου και πώς να του μιλάω
  • Πώς να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός
  • Πώς να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω τη σχέση μου μαζί του
  • Πώς να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πώς να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις
  • Πώς να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι
  • Πώς να διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις αξιών με σεβασμό και ευαισθησία

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε γονείς που το έχουν ήδη παρακολουθήσει και θέλουν να το επαναλάβουν. Ο κύκλος των σεμιναρίων ολοκληρώνεται σε 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες και οι συναντήσεις θα γίνονται στη βιβλιοθήκη του σχολείου κάθε Τετάρτη και ώρα 18:15 (έναρξη αυστηρά στις 18:30).

Ημερομηνία έναρξης: Τετάρτη 24.01.2024

Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 9 συμμετεχόντων, ενώ ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 15 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος:

250€ για έναν γονέα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η αγορά των βιβλίων αλλά και το συμβολικό ποσό των 10€ για τους σκοπούς του Συλλόγου. Καταβάλλεται σε δύο δόσεις: η 1η δόση είναι 150€ και δίνεται μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ενώ η 2η δόση είναι 100€ και δίνεται την εβδομάδα 19.02.2024.

400€ για ζευγάρι. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η αγορά των βιβλίων αλλά και το συμβολικό ποσό των 10€ για τους σκοπούς του Συλλόγου. Καταβάλλεται σε δύο δόσεις: η 1η δόση είναι 200€ μαζί με την αίτηση συμμετοχής, και η 2η δόση επίσης 200€ και καταβάλλεται την εβδομάδα 19.02.2024.

Για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: 

10€ έκπτωση για το ατομικό 

15€ έκπτωση για το ζευγάρι

 

Για όσους γονείς έχουν ήδη τα βιβλία (βιβλίο ΕΑΓ, τετράδιο ασκήσεων ΕΑΓ και βιβλίο «Πειθαρχία χωρίς Τιμωρία»), το κόστος των 10€ ανά βιβλίο αφαιρείται από το συνολικό.

Εισηγητής: κος Αλέκος Παπάγος

Σπούδασε αρχικά οικονομικά στο Sussex University και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στον επιχειρηματικό τομέα. Στη συνέχεια οδηγούμενος από την αγάπη του για την Ψυχολογία, σπούδασε Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (MSc in Person Centred Counselling, University of Strathclyde). Σήμερα προεδρεύει του οργανισμού «Gordon Hellas», που εκπροσωπεί τον «Gordon Training International» στην Ελλάδα και έχει κύριο στόχο την διάδοση ανά την Ελλάδα των εργαστηρίων αποτελεσματικής επικοινωνίας κατά τα πρότυπα του Thomas Gordon. Η φιλοσοφία που διακατέχει τα εργαστήρια γονέων, δασκάλων και εφήβων βασίζεται στο σεβασμό στον άνθρωπο, την ευαισθησία και την καλλιέργεια αρμονικών σχέσεων

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αυστηρά μέχρι και την Παρασκευή 12.01.2024, στέλνοντας σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του παιδιού σας την αίτηση συμπληρωμένη, μαζί με το χρηματικό ποσό της 1ης δόσης. Παρακαλούμε σημειώστε στον φάκελο «Σύλλογος Γονέων: για Σεμινάριο ΡΕΤ». Στη συνέχεια, θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για τις λεπτομέρειες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail του Συλλόγου μας parents@cgs.edu.gr.

* Σημείωση:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να ανατρέξετε στους πιο κάτω διαδικτυακούς τόπους:
www.gordonhellas.gr
www.gordontraining.com/parent-programs/parent-effectiveness-training-p-e-t

Σας περιμένουμε σε αυτό το πολύτιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tags: