Scroll Top

Πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Πότε μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου;

ΗΜΕΡΑ

29 / Μαρ / 2023
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

18:00 - 21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

ΚΟΣΤΟΣ

€15

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

X
QR Code

Πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Πότε μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου;

Τα ναρκωτικά αποτελούν έναν ύπουλο καθημερινό κίνδυνο για όλες τις οικογένειες. Συνήθως αντιμετωπίζονται σαν μια μακρινή πραγματικότητα, που θα αντιμετωπιστεί κάποια στιγμή αργότερα. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πλέον, μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχουν οι γονείς στο μυαλό τους. Πως ο πειραματισμός των παιδιών με το χασίς και τα παραισθησιογόνα χάπια ξεκινάει μόλις από την ηλικία των 12-13 χρόνων. Έχοντας στο νου μας αυτά τα νούμερα, η πρόληψη κατά των ναρκωτικών είναι κάτι που δε θα έπρεπε να μπαίνει σε λίστα αναμονής.

Μέσα από την ανοιχτή συμμετοχή των γονέων, καθώς και με την χρήση πολλαπλών παραδειγμάτων, γίνεται μια διαδραστική παρουσίαση όπου απαντώνται πολλά ερωτήματα. Μερικά από αυτά είναι:

  • Τι είναι τα ναρκωτικά;
  • Γιατί κάποιος παίρνει ναρκωτικά;
  • Πώς φτάνουν τα ναρκωτικά στα παιδιά;
  • Πότε ξεκινάνε συνήθως τη χρήση;
  • Πότε το καταλαβαίνουν οι γονείς;
  • Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα ναρκωτικά.
  • Τα όπλα των γονιών πάνω σε αυτό το θέμα.
  • Πότε χρειάζεται να μιλήσετε στο παιδί;
  • Τι χρειάζεται να του πείτε;
  • Πώς προετοιμάζεστε μαζί με το παιδί.

Η δομή των θεματικών ενοτήτων είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίσει σε κάθε γονιό την απαραίτητη γνώση καθώς και την σιγουριά, ώστε να μπορεί να κάνει ο ίδιος μία ξεκάθαρη και ειλικρινή συζήτηση με τα παιδιά του πάνω στο θέμα.

Ένα επικαιροποιημένο, απόλυτα χρήσιμο σεμινάριο που όλοι οι γονείς θα έπρεπε να παρακολουθήσουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο γονιός φεύγει από το σεμινάριο έχοντας πάρει το μήνυμα: “Τι μπορώ να κάνω ως γονιός ώστε να προλάβω τυχόν εμπλοκή ή εθισμό;”. 

Ν.Φ. Μητέρα μαθητών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου

Εισηγητής του τόσο επίκαιρου σεμιναρίου είναι ο κύριος Γιάννης Αβραμίδης, σύντομο βιογραφικό του οποίου μπορείτε να βρείτε πιο κάτω.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 @ 18.00   (Διάρκεια: 3 ώρες)
Κόστος για τους γονείς: 15 € 
Κόστος για τους γονείς-μέλη του Συλλόγου:
10 €

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρείτε εδώ. Στη συνέχεια στέλνετε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του επιπέδου του παιδιού σας με τα χρήματα και το όνομά σας αλλά και του παιδιού, και με σημείωση για CGS Parents-Σεμινάριο Γονέων, αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 24/03/23. Την ημέρα της εκδήλωσης δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής.

Σας περιμένουμε σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση!

Σημείωση: O κύριος Αβραμίδης πραγματοποιεί αντίστοιχη ομιλία για παιδιά & εφήβους, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του γονέα στο αντίστοιχο σεμινάριο για γονείς. Για τον λόγο αυτό, τα ονόματα των συμμετεχόντων θα καταγραφούν εκείνη τη μέρα και θα είναι διαθέσιμα στον ομιλητή μετά το τέλος της παρουσίασης, σε περίπτωση που θελήσετε να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας την ομιλία, η οποία διεξάγεται από διαφορετικούς φορείς. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να αναφέρεται το όνομα σας στη λίστα που θα παραδοθεί, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο e-mail του Συλλόγου parents@cgs.edu.gr.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή: 

• Ο Γιάννης Αβραμίδης αρχικά σπούδασε Marketing/Management στο Deree College και ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τον τομέα των επιχειρήσεων. Η εμπλοκή του στο δρόμο των ναρκωτικών ως αδελφός χρήστη, ήταν αυτό που τον οδήγησε σε μια αλλαγή κατεύθυνσης τόσο προσωπικής, όσο και επαγγελματικής. Έχοντας ολοκληρώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα της Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, δούλεψε εθελοντικά για έντεκα χρόνια ως συντονιστής σε ομάδες αδελφών και συντρόφων χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική προσέγγιση και ταυτόχρονα απέκτησε το πτυχίο του στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS (Σύμβουλος PCA, University of Strathclyde). Στη συνέχεια απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο Master’s στη συμβουλευτική (MSc in Person Centred Counseling) με κύριο θέμα τα Ψυχοσωματικά και την Ψυχοσωματική Νόηση. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Parent Effectiveness Training της Gordon Hellas καθώς και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων. Το 2017 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της Προσωποκεντρικής εποπτείας στο Ελληνικό Κέντρο Focusing. Σήμερα ασχολείται με τη συμβουλευτική, την εποπτεία προσωποκεντρικών συμβούλων καθώς και με διαλέξεις για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Από τον Δεκέμβριο του 2020 αρθρογραφεί, για το περιοδικό «Εποχή/Epoche – Φαινομενολογικές Ψυχοθεραπείες», την μόνιμη θεματική ενότητα «Ανυπότακτες Ιστορίες». Τέλος, ολοκληρώνει την εκπαίδευση του στην Focusing βιωματική θεραπεία (F.O.T). 

Επικοινωνία: javramidis13@gmail.com

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tags: