Scroll Top

«Καλύτεροι φίλοι, Χειρότεροι “εχθροί”»

ΗΜΕΡΑ

28 / Νοέ / 2022
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

19:00 - 20:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

ΚΟΣΤΟΣ

€30

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

QR Code

«Καλύτεροι φίλοι, Χειρότεροι “εχθροί”»

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS για τη φετινή χρονιά.

Πρόκειται για μια ενδυναμωτική, διαδραστική συζήτηση για γονείς που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών.

Τι θα κερδίσουμε συμμετέχοντας σε αυτό το σεμινάριο του CGS Parents:

  • Θα αποκτήσουμε μια εσωτερική ματιά στις δυναμικές της κοινωνικής ζωής των παιδιών.
  • Θα μάθουμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που κρύβονται πίσω από τις κοινωνικές ρίξεις και πικρίες.
  • Θα κρίνουμε καλύτερα πότε είναι ώρα να παρέμβουμε & πότε να αφήσουμε τα παιδιά να βρουν τις άκρες τους.
  • Θα μπορούμε να διακρίνουμε τον εκφοβισμό και να ξέρουμε πώς να μιλήσουμε στο παιδί και στο σχολείο.

Συνολικά θα μάθουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε σωστά το παιδί μας στις σχέσεις του με τους άλλους, ώστε να αναπτύξει ψυχική ανθεκτικότητα και κοινωνικές δεξιότητες για μια ζωή. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κυρία Χριστίνα Ρασιδάκη, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση σχέσεων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά σε δύο διαφορετικές ημέρες ούτως ώστε να καλυφθούν πιο στοχευμένα οι ανάγκες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, γονείς με παιδιά Προνηπίου έως Γ’ Δημοτικού & γονείς παιδιών από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου.

Ημερομηνία διεξαγωγής:

  • Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022 @ 19.30 (Διάρκεια: 90’), για γονείς παιδιών από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου.
  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 @ 19.30 (Διάρκεια: 90’), για γονείς με παιδιά Προνηπίου έως Γ’ Δημοτικού.

Κόστος για τους γονείς: 30€
Κόστος για τα μέλη μας (εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι μέλος του Συλλόγου): 20€  
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρείτε και στέλνοντας σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του παιδιού σας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Παρακαλούμε στον φάκελο να σημειώσετε «Σύλλογος Γονέων: για Σεμινάριο 07/11 ή 21/11» και να αναφέρετε οπωσδήποτε και το ονοματεπώνυμό σας (όχι του παιδιού). Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν με μια εγγραφή και οι δύο γονείς.

Καταληκτικές ημερομηνίες δήλωσης συμμετοχής:
Για το σεμινάριο που θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να στείλετε τον φάκελο με το χρηματικό ποσό αυστηρά μέχρι την Τρίτη 1/11, ενώ για το σεμινάριο που θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου, αυστηρά μέχρι την Τρίτη 15/11.

Η ηλεκτρονική πρόσκληση με το link σύνδεσης για το σεμινάριο γονέων θα σας αποσταλεί στα e-mails που έχετε δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής την ημέρα του σεμιναρίου (7/11 ή 28/11 αντίστοιχα) μέχρι τις 4 μ.μ. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τον σύνδεσμο μέχρι εκείνη την ώρα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω e-mail (parents@cgs.edu.gr) μέχρι τις 6 μ.μ.

Σας περιμένουμε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση!

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια: 
• Η Χριστίνα Ρασιδάκη είναι ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος ανατροφής, διαπαιδαγώγησης και ειδική σε θέματα εκφοβισμού. Επί 20 χρόνια έχει βοηθήσει δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικούς να ξεπερνούν καθημερινές προκλήσεις με τα παιδιά χτίζοντας παράλληλα μια θετική σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Τα βιβλία της: Ξέρω να λέω ΟΧΙ, Σχολικός εκφοβισμός – bullying, 3Step Αποτελεσματική επικοινωνία με παιδιά και μαθητές και Πετυχαίνω στο Γυμνάσιο, έχουν βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή στο σπίτι και το σχολείο για μικρούς και μεγάλους και εκδίδονται από τις εκδόσεις Πατάκη. Πολυάσχολη μητέρα η ίδια, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυσκολία του να βάλει κανείς τη θεωρία στη πράξη όσο αφορά τα δικά του παιδιά. Πιστεύοντας ακράδαντα στην θέληση των γονέων να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους έχει σχεδιάσει ομιλίες και σεμινάρια που είναι ευχάριστα, άμεσα, πολύ πρακτικά και που βοηθούν τους γονείς από τη πρώτη στιγμή. (www.rassidaki.gr)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tags: