Και όμως, η Ζωή Μαθαίνεται. Ο Ρόλος της Οικογένειας & του Σχολείου στην Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής
ΗΜΕΡΑ
- 18 / Μάι / 2023
- ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΩΡΑ
- 19:00 - 20:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
CGS Parents
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Και όμως, η Ζωή Μαθαίνεται. Ο Ρόλος της Οικογένειας & του Σχολείου στην Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής
Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS.
Γιατί να ασχοληθούμε με τις Δεξιότητες Ζωής;
Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια οι νέοι άνθρωποι φτάνουν στην ενηλικίωση όλο και λιγότερο προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας σε διάφορους τομείς της ζωής.
Σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO, 1994) οι Δεξιότητες Ζωής ορίζονται ως «οι ικανότητες για προσαρμοστική και θετική συμπεριφορά που επιτρέπουν στα άτομα να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής». Με αλλά λόγια οι δεξιότητες ζωής είναι μια σειρά δεξιοτήτων που αποκτώνται μέσω της μάθησης ή/και μέσω της εμπειρίας του καθενός και οι οποίες προετοιμάζουν τους ανθρώπους να ζήσουν αυτόνομα και παραγωγικά μέσα στην κοινωνία.
Οι ικανότητες αυτές δεν αναπτύσσονται από μόνες τους, αλλά πρέπει να μαθαίνονται από την ώρα που γεννιέται κανείς και σε όλη την διάρκεια της ζωής του/της. Το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον είναι οι κατεξοχήν χώροι μέσα στους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μάθουν να προσέχουν τον εαυτό τους, να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, να συνδέονται με τους άλλους και να έχουν μια συγκροτημένη ταυτότητα εαυτού με αυτεπίγνωση και αυτοεκτίμηση.
Στο σεμινάριο θα δούμε πιο αναλυτικά:
- Ποιες είναι αυτές οι Δεξιότητες;
- Πώς μπορεί να τις αναπτύξει η οικογένεια και το σχολείο;
- Πώς να αξιοποιήσουμε στιγμές από την καθημερινότητα για να προετοιμάσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας για τις απαιτήσεις της ζωής;
- Συγκεκριμένα παραδείγματα και ιδέες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς.
Εισηγήτρια του τόσο σημαντικού αυτού σεμιναρίου είναι η κυρία Σώτια Μακαρώνη, μητέρα του σχολείου μας, σύντομο βιογραφικό της οποίας μπορείτε να βρείτε πιο κάτω.
Ημερομηνία διεξαγωγής μέσω MS Teams: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 @ 19.00 (Διάρκεια: 90’)
Κόστος για τους γονείς: 20 €
Κόστος για τους γονείς-μέλη του Συλλόγου: 15 €
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρείτε. Στη συνέχεια στέλνετε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του επιπέδου του παιδιού σας με τα χρήματα και το όνομά σας αλλά και του παιδιού, και με σημείωση για CGS Parents-Σεμινάριο Γονέων, αυστηρά μέχρι την Τρίτη 16/05/23. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν με μια εγγραφή και οι δύο γονείς (συμπληρώνετε το e-mail του δεύτερου στην ηλεκτρονική φόρμα).
Η ηλεκτρονική πρόσκληση με το link σύνδεσης για το σεμινάριο γονέων θα σας αποσταλεί την προηγούμενη ημέρα του σεμιναρίου (17/05) στα e-mails που έχετε δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τον σύνδεσμο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέχρι τη μέρα του σεμιναρίου στις 12.00 μέσω e-mail στο parents@cgs.edu.gr.
Σας περιμένουμε σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική ενημέρωση!
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Σώτια Μακαρώνη είναι Ψυχολόγος Υγείας MSc (Πάντειο Πανεπιστήμιο & City University, London) και Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει ειδικευθεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας & Ζεύγους, και στην Θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής(ΕΠΙΨΥ). Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΠΡΟΝΟΗ” Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ στο οποίο εργάζεται από το 2003. Είναι Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα στο αντικείμενο της εφηβικής υγείας και συμπεριφοράς, της θεραπείας και πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών καθώς και της Ψυχολογίας της Υγείας. Σχεδιάζει και συντονίζει πολυάριθμα σεμινάρια & παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και επαγγελματίες πάνω σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, του σχολικού εκφοβισμού, ασφαλούς διαδικτύου, σεξουαλικής αγωγής και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας τόσο στο πλαίσιο της εργασίας της στο ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ όσο και σε συνεργασία με άλλους έγκριτους φορείς και πανεπιστήμια.