Scroll Top

«Η ζωή των εφήβων στο διαδίκτυο & τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

ΗΜΕΡΑ

09 / Φεβ / 2023
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

19:30 - 21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

ΚΟΣΤΟΣ

€20

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

QR Code

«Η ζωή των εφήβων στο διαδίκτυο & τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS για τους γονείς του σχολείου μας.

Οι έφηβοι τη σημερινή εποχή μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κομμάτι της ζωής τους. Ενώ υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα από τη χρήση τους, οι κίνδυνοι και τα μειονεκτήματα απασχολούν τόσο τους γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και επαγγελματίες υγείας. Είναι σημαντικό για τους γονείς που δεν είχαν την αντίστοιχη εμπειρία στο μεγάλωμά τους, να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των νέων αυτών μέσων προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να πλοηγηθούν σε αυτήν την νέα πολυπλοκότητα, που είναι όμως και η «κανονικότητα» των εφήβων σήμερα.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουμε σε αυτό το σεμινάριο του CGS Parents είναι:

  • Τι λένε οι έφηβοι για τη ζωή τους στο διαδίκτυο;
  • Γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο εθιστικά;
  • Πώς διαμορφώνεται η εικόνα εαυτού και η συγκρότηση ταυτότητας των εφήβων μέσα από τη ζωή τους στο διαδίκτυο;
  • Ποιες οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
  • Τι είναι η γονική διαμεσολάβηση στη χρήση του διαδικτύου και πώς μπορεί να βοηθήσει;

Εισηγήτρια του τόσο επίκαιρου αυτού σεμιναρίου είναι η κυρία Σώτια Μακαρώνη, μια καταξιωμένη επαγγελματίας στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης εξαρτητικών και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, και… γονέας του σχολείου μας! Το σεμινάριο είναι μια προσφορά της εισηγήτριας στους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων CGS Parents και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 @ 19.30   (Διάρκεια: 90’)
Κόστος για τους γονείς: 20 € 
Κόστος για τα μέλη μας (εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι μέλος του Συλλόγου): 15 €

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρείτε εδώ και στέλνοντας σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του επιπέδου του παιδιού σας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Παρακαλούμε στον φάκελο να σημειώσετε «CGS Parents: για Σεμινάριο 09/02» και να αναφέρετε οπωσδήποτε και το ονοματεπώνυμό σας (όχι του παιδιού). Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν με μια εγγραφή και οι δύο γονείς, δηλώνοντας τα e-mails τους στην ηλεκτρονική φόρμα.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να στείλετε τον φάκελο με το χρηματικό ποσό αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 03/02. 

Η ηλεκτρονική πρόσκληση με το link σύνδεσης για το σεμινάριο γονέων θα σας αποσταλεί στα e-mails που έχετε δηλώσει την προηγούμενη ημέρα του σεμιναρίου το απόγευμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τον σύνδεσμο μέχρι το τέλος της ημέρας 08.02, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω e-mail (parents@cgs.edu.gr) μέχρι τις 12μ.μ. της επομένης.

Σας περιμένουμε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση!

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια: 

• Η Σώτια Μακαρώνη είναι Ψυχολόγος Υγείας MSc (Πάντειο Πανεπιστήμιο & City University, London)  και Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει ειδικευθεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας & Ζεύγους και στην Θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΠΡΟΝΟΗ” Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ στο οποίο εργάζεται από το 2003. Είναι Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Αθηνών με τίτλο: «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας». Σχεδιάζει και συντονίζει πολυάριθμα σεμινάρια & παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και επαγγελματίες πάνω σε  θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων,  του σχολικού εκφοβισμού, ασφαλούς διαδικτύου, σεξουαλικής αγωγής και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής  υγείας τόσο στο πλαίσιο της εργασίας της στο ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ όσο και σε συνεργασία με άλλους έγκριτους φορείς και πανεπιστήμια. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tags: