Scroll Top

Η Δυσορθογραφία είναι αντιμετωπίσιμη και με ποιον τρόπο;

ΗΜΕΡΑ

07 / Δεκ / 2021
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

21:30 - 23:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

ΚΟΣΤΟΣ

€40

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

QR Code

Η Δυσορθογραφία είναι αντιμετωπίσιμη και με ποιον τρόπο;

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS για τη φετινή χρονιά.

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο αναφέρεται στο θεωρητικό και πρακτικό μέρος του φαινομένου της δυσορθογραφίας. Αρχικά θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Τί είναι η δυσορθογραφία;
  • Ποια τα χαρακτηριστικά της;
  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μαθητών χωρίς δυσορθογραφία; 
  • Πώς η δυσορθογραφία σχετίζεται με τον γραπτό λόγο;
  • Ποιες είναι οι ενδείξεις για μαθησιακή αξιολόγηση των μαθητών στην ορθογραφία;

Στη συνέχεια θα γίνει μια εκτενέστερη αναφορά στους τρόπους αντιμετώπισης της δυσορθογραφίας με πολλές και χρηστικές ιδέες, που ένας γονιός μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει, ώστε να βοηθήσει το παιδί του. Θα αναφερθούμε σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την αυτοαξιολόγηση, με την ανάπτυξη του γραπτού λόγου, καθώς και με την ενίσχυση της εργασιακής μνήμης.

Αν και το φαινόμενο της δυσορθογραφίας ταλαιπωρεί αρκετούς μαθητές, η σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση βοηθούν τα παιδιά να γίνουν λειτουργικά και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, καθώς η γραφή αποτελεί έναν σημαντικό τρόπο έκφρασης.

Εισηγήτρια: η κα Ιωάννα Δημητριάδου, ειδική παιδαγωγός, με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές Δυσκολίες, PgD, Orton-Gillingham Practitioner, Συγγραφέας, Αρθρογράφος και μητέρα του σχολείου μας!

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου  2021 @ 19.30 (Διάρκεια: 90’)
Κόστος για τους γονείς: 40€
Κόστος για τους γονείς-μέλη του Συλλόγου: 30€  

Να σημειώσουμε πως το σεμινάριο είναι μια προσφορά της εισηγήτριας, κας Δημητριάδου, η οποία επιθυμεί τα έσοδα να διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της ιατρικής έρευνας ενός νευρογενετικού νοσήματος, του SMA-PME.*

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Κυριακή 05.12 και να στείλετε τα χρήματα σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του επιπέδου του παιδιού σας. Παρακαλούμε πάνω στον φάκελο να σημειώσετε «CGS Parents: για σεμινάριο δυσορθογραφίας» και το όνομά σας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν σας ότι με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων προκαταβολικά, αυστηρά μέχρι και την Πέμπτη 2.12, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

*Για τη συγκεκριμένη νόσο δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία, ενώ καθίσταται πολύ δύσκολο να διαγνωστεί. Για το λόγο αυτό πολύ λίγα περιστατικά είναι καταγεγραμμένα παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα το μοναδικό παιδί είναι η γλυκύτατη Γεωργία, μαθήτρια του Δημοτικού του σχολείου μας. Το 2019, στη Γαλλία, η οικογένεια ενός κοριτσιού που πάσχει από SMA-PME ίδρυσε το Σύλλογο ASAP for Children (www.asapforchildren.org). Η οικονομική στήριξή μας μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική συμβολή για τις προσπάθειες του ASAΡ να προωθήσει την ιατρική έρευνα και να σώσει αυτά τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Δημητριάδου για την προσφορά της, αλλά και ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στηρίζουμε ολόψυχα τον σκοπό αυτό!

Σας περιμένουμε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση!

Το σεμινάριο αυπεθύνεται αποκλειστικά σε γονείς του CGS.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tags: