Scroll Top

Διαδικτυακό Σεμινάριο Γονέων «Συμβουλές & οδηγίες διατροφής για παιδιά και εφήβους»

ΗΜΕΡΑ

17 / Απρ / 2024
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

19:30 - 21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

ΚΟΣΤΟΣ

€20

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

via Microsoft TEAMS

QR Code

Διαδικτυακό Σεμινάριο Γονέων «Συμβουλές & οδηγίες διατροφής για παιδιά και εφήβους»

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS για τους γονείς του σχολείου μας.

  • Πως θα κάνω το παιδί μου να τρώει υγιεινά;
  • Πρέπει να απαγορεύω τα «απαγορευμένα» τρόφιμα;
  • Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου έχει αυξημένο βάρος;
  • Το παιδί μου δεν τρώει κανένα λαχανικό. Πώς να το κάνω να δοκιμάσει νέα τρόφιμα;
  • Το παιδί μου έχει απαιτητική καθημερινότητα. Μπορώ να το βοηθήσω να έχει περισσότερη ενέργεια;

Εσείς αλήθεια όταν πηγαίνατε σχολείο, τι τρώγατε; Θυμάστε; Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Οι διατροφικές συνήθειες ενός ενήλικα χτίζονται από νωρίς και μέχρι την εφηβεία, ενώ η επαφή του με τα τρόφιμα καθορίζει και τη σχέση του με αυτά.

Η υγιεινή διατροφή σε παιδιά και εφήβους καθημερινά είναι μία από τις πιο σημαντικές αποστολές του γονέα, αφού με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται η υγεία του παιδιού, όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

Η προεφηβεία και η εφηβεία είναι μια περίοδος αυξημένων αναγκών και ορμονικών αλλαγών. Με τη σωστή διατροφή το παιδί και ο έφηβος μπορούν να χτίσουν πνευματική και σωματική υγεία και ευεξία, αλλά και την ενέργεια που χρειάζονται καθημερινά, για να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό τους πρόγραμμα.

Κι επειδή τα ερευνητικά δεδομένα της παιδικής παχυσαρκίας αυξάνονται χρόνο με το χρόνο αλματωδώς, ήρθε η ώρα να θέσουμε σωστές βάσεις και να μεγαλώσετε παιδιά που επίσης δεν θα υπάρχει υποψία να γίνουν παχύσαρκα.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κυρία Γεωργία Δουκοπούλου, μια καταξιωμένη επιστήμονας στο χώρο της διατροφής.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 @ 19.30   (Διάρκεια: 90’)
Κόστος για τους γονείς: 20€
Κόστος για τα μέλη μας (εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι μέλος του Συλλόγου): 15€

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση και στέλνοντας σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία του επιπέδου του παιδιού σας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Παρακαλούμε στον φάκελο να σημειώσετε «CGS Parents: για Σεμινάριο Διατροφής» και να αναφέρετε οπωσδήποτε και το ονοματεπώνυμό σας (όχι του παιδιού). Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν με μια εγγραφή και οι δύο γονείς, δηλώνοντας τα e-mails τους στην ηλεκτρονική φόρμα.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να στείλετε τον φάκελο με το χρηματικό ποσό αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 12/04.

Η ηλεκτρονική πρόσκληση με το link σύνδεσης για το σεμινάριο γονέων θα σας αποσταλεί στα e-mails που έχετε δηλώσει την προηγούμενη ημέρα του σεμιναρίου το απόγευμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τον σύνδεσμο μέχρι το τέλος της ημέρας 16/04, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω e-mail (parents@cgs.edu.gr) μέχρι τις 12μ.μ. της επομένης.

Σας περιμένουμε σε αυτήν την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση!

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Γεωργία Δουκοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) (2005).

Έκτοτε και μέχρι τον Απρίλιο του 2016 ήταν υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος και επιστημονικός συνεργάτης του Διαγνωστικού Κέντρου Μαστού «Πρόληψις». Από το Σεπτέμβριο του 2016 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο στο Νέο Ψυχικό. Έχει συνεργαστεί με το Internet portal «Νηστικό Αρκούδι», το ηλεκτρονικό περιοδικό «Bonusmall» και την πολιτιστική ατζέντα deBop ως συντάκτρια άρθρων διατροφής και ευεξίας και έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε ημερίδες, εκδηλώσεις και σε εκπομπές στην τηλεόραση για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tags: