Scroll Top

CGStArRun 22 & 23 Δεκεμβρίου 2021

ΗΜΕΡΑ

22 - 23 / Δεκ / 2021
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΩΡΑ

11:00 - 11:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

CGS School

ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

CGS Parents

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Costeas Geitonas School
Κάτω Βίγλας, Παλλήνη 153 51

X
QR Code

CGStArRun 22 & 23 Δεκεμβρίου 2021

Το CGS και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents διοργανώνουν από τις 22 έως τις 23 Δεκεμβρίου έναν 24ωρο φιλανθρωπικό αγώνα Μαραθωνίου δρόμου, στη μνήμη του μαθητή μας Ανδρέα Ρούσσου.

Η διοργάνωση αυτού του  αγώνα στοχεύει στην ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια,  η «Φλόγα».

Στον  24ωρο αγώνα Μαραθωνίου δρόμου  CGS Star,  ο εκπαιδευτικός  και γονέας του σχολείου μας αλλά και δρομέας μεγάλων αποστάσεων  κ. Ηλίας Χατζηχρήστος,  θα  τρέξει αδιάλειπτα  24 ολόκληρες ώρες, σε  μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή εντός του Νομού Αττικής.

Σας προσκαλούμε  όλους  να στηρίξετε αυτή τη φιλανθρωπική δράση για τους σκοπούς της «Φλόγας». Η συνεισφορά μας στον αγώνα αυτό θα είναι και η «δύναμη» του Ηλία, για την ολοκλήρωση ενός τόσο απαιτητικού αγώνα.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι οι εγκαταστάσεις του CGS στην Παλλήνη, ενώ συνοδοιπόροι του Ηλία στη διαδρομή αυτή θα είναι μέλη του CGS Triathlon Club, αλλά και διακεκριμένοι αθλητές και προσωπικότητες από πολλούς  χώρους.

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα από τη μητέρα του Γεωργία

Η μεγάλη αγάπη του Ανδρέα ήταν ο Καραγκιόζης. Έφτιαχνε με τις ώρες δικές του φιγούρες και σκάρωνε παραστάσεις που δεν έχανε ευκαιρία να παρουσιάζει σε φίλους και συγγενείς. «Αν θες να είσαι ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, μπορείς να ακολουθήσεις τον δρόμο για την παράγκα του Καραγκιόζη» έλεγε. Ήταν φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και δεν έχανε κανέναν αγώνα.

Χαμογελαστός και κοινωνικός, ο Ανδρέας ήταν ένα παιδί με μεγάλη καρδιά, πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους φίλους του και τη μικρή του αδερφή που της είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Ακόμη και όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στα 10 του χρόνια, κατάφερε να αντιμετωπίσει τη δυσκολία με θάρρος, υπομονή και χιούμορ. Δεν έχασε την όρεξή του για ζωή και έβρισκε χαρά ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα. Μέχρι το τέλος η ζωή του ήταν γεμάτη γέλια, φίλους και πολλή αγάπη.

Ο Ανδρέας σήμερα θα ήταν 14 χρονών. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε να συναντήσει τον αγαπημένο του Σπαθάρη.

Λίγα λόγια από την αδελφή του Λουκία

Ο Ανδρέας ήταν για εμένα ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου. Περνούσαμε υπέροχα μαζί κι ας μαλώναμε κάποιες φορές. Έβαζε πάνω από όλα την οικογένειά του και τους φίλους του. Μετά ακολουθούσαν τα χόμπι του. Πρώτα να παίζει Καραγκιόζη. Ήταν πάρα πολύ καλός στο να φτιάχνει φιγούρες και να παίζει παραστάσεις (μου είχε μάθει κι εμένα). Το όνειρό του ήταν όταν μεγαλώσει να γίνει καραγκιοζοπαίχτης. Δεύτερη αγαπημένη ασχολία του ήταν η ΑΕΚ. Ήταν από τους πιο μανιακούς οπαδούς. Ο αριθμός 21, και οι λέξεις original και ΑΕΚ υπήρχαν παντού μέσα στο σπίτι, ακόμη και στον κωδικό του wi-fi. Το δωμάτιό του ξεχείλιζε από πράγματα της ΑΕΚ (μπλούζες, μπάλες, αυτοκόλλητα, αφίσες, γάντια, σκουφιά, κασκόλ, κάλτσες και πολλά ακόμη). Δεν έχανε αγώνα και κάθε φορά διασκέδαζε πάρα πολύ. Ήταν πάντα χαρούμενος και φώτιζε την οικογένεια με την καλή του διάθεση και το χιούμορ του. Μου λείπει πάρα πολύ και εύχομαι να με κοιτάει από ψηλά και να με προσέχει.

Ο δρομέας

Ο Ηλίας Χατζηχρήστος εργάζεται ως φιλόλογος στο CGS (Costeas-Geitonas School) από το 1996. Διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο IB Diploma Programme και στο Ενιαίο Λύκειο του CGS. Από το 2006 ασχολείται ανελλιπώς με τα δρομικά δρώμενα. Έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε τουλάχιστον 30 Μαραθωνίους του εσωτερικού και του εξωτερικού (Βαρκελώνη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη). Από το 2012 ασχολείται κυρίως με τις υπεραποστάσεις βουνού, όπου έχει τερματίσει επιτυχώς σε όλους σχεδόν τους αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα (VFUT 164km, ROUT 168km, OLYMPUS MYTHICAL 106km) καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις (Ultra Trail Mont Blanc 105km, Andorra Ultra trail 119km, Cappadocia ultra 63km). Έχει προκριθεί στον αγώνα tôr des géants 350km και φιλοδοξεί  να τρέξει στο Padagonia ultra όπως και στο Eiger Ultra Race.

Πώς θα συνεισφέρουμε

Προσφέρουμε δωρεές και υποστηρίζουμε το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η «Φλόγα». Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να προσφέρουμε κάνοντας μια δωρεά από σήμερα μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Mπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας μέσω του eshop της Φλόγας, εδώ: https://eshop.floga.org.gr/productategory/dorees/

ή

Μπορείτε να κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Φλόγας, ηλεκτρονικά ή σε κατάστημα στους παρακάτω λογαριασμούς IBAN αναγράφοντας στην αιτιολογία «CGS Star Run».

Alpha Bank – GR8001401120112002002011686

Eurobank – GR6602600630000460100128261

Εθνική Τράπεζα – GR2501101920000019248000010

Τράπεζα Πειραιώς – GR6301720150005015020641423

Αφού ολοκληρώσετε την κατάθεση, συμπληρώστε το δελτίο δωρεάς στον παρακάτω σύνδεσμο,  σημειώνοντας απαραίτητα στις παρατηρήσεις  την αιτιολογία «CGS Star Run» για να λάβετε την απόδειξή σας. https://www.floga.org.gr/thelw–na–boh8hsw/kanw–dwrea

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» από γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος. Σήμερα η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Αποστολή της είναι να βρίσκεται κοντά στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, να αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους, να μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Η «Φλόγα» καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο εμείς θα βρισκόμαστε έμπρακτα κοντά της.

Tags: