Scroll Top

CGS Parents – OCT 2022

CGS Newsletter

Σημαντικές συναντήσεις

CGS Parents Welcome Party 

Τη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γονέων κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με νέους γονείς, να γίνουν νέες εγγραφές, να γνωρίσουν οι γονείς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, να συζητήσουμε μεταξύ μας σε ένα χαλαρό κλίμα με κρασάκι και finger food!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • Tο σχολείο μας για την όμορφη φιλοξενία
  • Τον κύριο Βαφειάδη, γονέα και μέλος του Συλλόγου μας, για την ευγενική προσφορά της κάβας Bottega Krontiras (λευκός κ ερυθρός οίνος)
  • Την κυρία Βορεάδου, γονέα και μέλος του Συλλόγου μας, για το όμορφο δώρο που κληρώσαμε στους γονείς που παρευρέθηκαν (5 οικογενειακές προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση «Όλιβερ Τουίστ» που παίζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»)

Σύντομα θα λάβετε πρόσκληση με λεπτομέρειες για την επόμενη μας συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. 

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Σχολείου 

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 συνάντηση με τη διοίκηση του σχολείου μας όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Γνωριμία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του CGS Parents
  • Η πρόοδος εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου καθώς επίσης και επιπλέον έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη
  • Λειτουργία των κυλικείων του σχολείου
  • Συνεχείς αλλαγές εκπαιδευτικών και πλαίσιο διαχείρισης του φαινομένου

Εθελοντικές – φιλανθρωπικές δράσεις

CGS Parents 4 the Cure

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με μεγάλη χαρά γονείς, μέλη και μη του Συλλόγου μας, συμμετείχαμε και στηρίξαμε εθελοντικά το Greece Race for the Cure 2022 για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η ομάδα μας CgsParents4thecure με 113 συμμετοχές (γονείς & παιδιά) κατάφερε να συνεισφέρει σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα το συνολικό ποσό των 930 ευρώ!

We4all

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4 all και ενημερωθήκαμε για τις διαδικασίες και τους τρόπους που θα μπορούσαμε να εμπλακούμε γονείς και παιδιά σε μια δράση δενδροφύτευσης. 

Είμαστε σε αναμονή ενημέρωσης από τη We4all για ομαδική συντονισμένη δράση με το Δήμο Παλλήνης και το CGS, μιας και δεν δίνεται η δυνατότητα να δεντροφυτεύσουμε εκτάσεις που δεν είναι δημόσιες.

Επιμορφωτικά σεμινάρια

Σύντομα θα λάβετε επικοινωνία και αίτηση συμμετοχής για το πρώτο σεμινάριο γονέων που διοργανώνει ο Σύλλογός μας για τη φετινή σχολική χρονιά με εισηγήτρια την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο ανατροφής, Χριστίνα Ρασιδάκη!

Το σεμινάριο έχει θέμα «Καλύτεροι φίλοι, Χειρότεροι ‘εχθροί’» και πρόκειται για μια ενδυναμωτική, διαδραστική συζήτηση για γονείς που αναζητούν καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεπίδραση και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Επίσης θα διεξαχθεί διαδικτυακά σε δύο διαφορετικές ημέρες ούτως ώστε να καλυφθούν πιο στοχευμένα οι ανάγκες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, γονείς με παιδιά Προνηπίου έως Γ’ Δημοτικού & γονείς παιδιών από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου. 

Stay tuned!

Parents’ Corner 

Member Card

Με την ηλεκτρονική MemberCard του Συλλόγου μας, τα μέλη μας εξασφαλίζουν προνόμια και εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μπορείτε να βρείτε στο Συνεργάτες Member Card (cgs-parents.gr).

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα μέλη της σχολικής κοινότητας πιο κοντά και να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, μπορείτε να μας στείλετε τη προσφορά σας στο parents@cgs.edu.gr και να μπείτε στην ανωτέρω λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σας περιμένουμε!

Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς/συνεργάτες/φίλους του σχολείου μας:

  • Σόνια Ρομποτή, Ψυχολόγος, MSc, BSc, για το άρθρο της: «Επιστροφή στα θρανία – 10 βήματα για να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να επιτύχουν ακαδημαϊκά στο σπίτι και στο σχολείο»

Kαλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr.

Μικρές Αγγελίες 

Έχετε παλιά σχολικά ρούχα και στολές, σε καλή κατάσταση, που δεν χρειάζεστε πιά; Αν ναι, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην κατηγορία Μικρές Αγγελίες (cgs-parents.gr) και να χαρίσετε τα ρούχα αυτά σε μια άλλη οικογένεια του CGS!

Σημείωση: η παράδοση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, χωρίς τη διαμεσολάβηση των γραμματειών και των σχολικών. Αφού χαρίσετε τα ρούχα, μη ξεχάσετε να αποσύρετε/τροποποιήσετε την αγγελία σας με ένα email στο parents@cgs.edu.gr. 

Θυμόμαστε

  • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή). 
  • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr