Scroll Top

CGS Parents – Newsletter – June 2023

CGS Parents News Summer23

Σημαντικές Συναντήσεις

• Συνάντηση μελών Συλλόγου – September Welcome Gathering 
Η επόμενη συνάντηση των μελών του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου (αναμένετε σχετική πρόσκληση). Στη συνάντηση θα πραγματοποιηθούν ανανεώσεις συνδρομών καθώς επίσης και νέες εγγραφές. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε/ανανεώσουμε τους βασικούς στόχους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για την νέα σχολική χρονιά:

 • Ενεργοποίηση όλων των γονέων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή σχολική κοινότητα με ενεργή συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου.
 • Ενίσχυση της διασύνδεσης των γονέων, των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των αποφοίτων του σχολείου μεταξύ τους, έτσι ώστε τα παιδιά κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους να ωφεληθούν από ακόμα πιο πολλές ευεργετικές δραστηριότητες, αλλά και εκείνα που αποφοιτούν να βοηθηθούν μελλοντικά.
 • Ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής & Υποτροφιών του σχολείου μας.

Γινόμαστε ένα, πετυχαίνουμε πολλά!
Σας περιμένουμε!


 • Αποφοιτήσεις

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ο Σύλλογος μας συνεχάρη τους αποφοίτους της ΣΤ’ Δημοτικού για την επιτυχία τους με ένα τιμητικό δώρο.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 ο Σύλλογος μας θα αποχαιρετήσει τους/τις αποφοίτους της Γ Λυκείου & του IB Diploma με μεγάλη συγκίνηση και με την ευχή να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και γιατί όχι, να επιστρέψουν στο σχολείο μας ως γονείς και να δυναμώσουν την ομάδα του CGS Parents!

Συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους ήρωες του σχολείου μας!!! 

Επιμορφωτικά σεμινάρια

 • Την Πέμπτη 9.2.2023 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο «Η ζωή των εφήβων στο διαδίκτυο & τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», με εισηγήτρια την κυρία Σώτια Μακαρώνη, μια καταξιωμένη επαγγελματία στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης εξαρτητικών και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, και… γονέα του σχολείου μας! Το σεμινάριο ήταν μια προσφορά της εισηγήτριας στους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων CGS Parents.
 • Την Τετάρτη 29.3.2023, στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο «Πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Πότε μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου;», με εισηγητή τον κύριο Γιάννη Αβραμίδη.

Την Πέμπτη 18.5.2023 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο «Και όμως, η Ζωή Μαθαίνεται. Ο Ρόλος της Οικογένειας & του Σχολείου στην Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής», με εισηγήτρια την γονέα του σχολείου μας και καταξιωμένη επαγγελματία στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης εξαρτητικών και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, κυρία Σώτια Μακαρώνη.

Εθελοντικές – φιλανθρωπικές δράσεις – Αρωγή

 • Με τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας στη Κοπή της Πίτας – Δημοπρασία Αγάπης την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, καταφέραμε να ενισχύσουμε το έργο της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» με είδη πρώτης ανάγκης συνολικής αξίας €1.100.
 • Το Σάββατο 20 Μαΐου με μεγάλη χαρά γονείς, μέλη και μη του Συλλόγου μας, συμμετείχαμε και στηρίξαμε εθελοντικά το Pho3nix Kids Triathlon by Nicola Spirig που διοργανώθηκε από το CGS για 7η συνεχόμενη χρονιά, και το οποίο επιβραβεύει τη συμμετοχή των παιδιών μας και παράλληλα στηρίζει ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό.

Στηρίξαμε οικονομικά, μέσω του ταμείου αρωγής και υποτροφιών του σχολείου μας, οικογένειες του σχολείου μας που βρέθηκαν σε ανάγκη με το συνολικό ποσό των €7.100.

Ψυχαγωγία

Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρακολουθήσαμε γονείς και παιδιά δύο εξαιρετικές παραστάσεις. Το Σάββατο 04.03 την παράσταση «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και τη Κυριακή 12.03 την παράσταση «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ».

Parents Up…
Με νεότερη επικοινωνία, από Σεπτέμβριο, θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες εγγραφής/συμμετοχής στα μαθήματα τένις και στη διδασκαλία ελληνικών και λαϊκών παραδοσιακών χορών.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα μαθήματα τένις ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουνίου και πραγματοποιούνται 1 ή 2 φορές της εβδομάδα.

Όσον αφορά τους παραδοσιακούς χορούς, τα μαθήματα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Parents’ Corner

 • Member Card

Με την ηλεκτρονική Member Card του Συλλόγου μας, τα μέλη μας εξασφαλίζουν προνόμια και εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μπορείτε να βρείτε στο Συνεργάτες Member Card – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr)

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα μέλη της σχολικής κοινότητας πιο κοντά και να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, μπορείτε να μας στείλετε τη προσφορά σας στο parents@cgs.edu.gr και να μπείτε στην ανωτέρω λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σας περιμένουμε!

 • Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τη γονέα του σχολείου μας:
Ιωάννα Δημητριάδου, Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές δυσκολίες, PgD, Orton-Gillingham Practitioner, Συγγραφέας & Αρθρογράφος, για το άρθρο της: 
«Τι είναι η Ορθογραφική Χαρτογράφηση (Orthographic Mapping);»

Καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr

 • Μικρές Αγγελίες

Έχετε παλιά σχολικά ρούχα, στολές και βιβλία, σε καλή κατάσταση, που δεν χρειάζεστε πιά; Αν ναι, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην κατηγορία Μικρές Αγγελίες στο Μικρές Αγγελίες – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr) και να τα χαρίσετε σε μια άλλη οικογένεια του CGS!

Σημείωση: η παράδοση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, χωρίς τη διαμεσολάβηση των γραμματειών και των σχολικών. Αφού τα χαρίσετε, μη ξεχάσετε να αποσύρετε/τροποποιήσετε την αγγελία σας με ένα email στο parents@cgs.edu.gr

Θυμόμαστε

 • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).

Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr.