Scroll Top

CGS Parents News vol9

CGS Parents News Vol_9

Σημαντικές συναντήσεις

• 9 & 10/09/21 Ημέρες γνωριμίας
Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στις ημέρες γνωριμίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Εκπρόσωποι του συλλόγου υποδέχθηκαν παλιά και νέα μέλη για ενημέρωση, εγγραφή αλλά και ανανέωση της συνδρομής τους. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

• 09/09/21 Γενική Συνέλευση
Την Πέμπτη 09/09, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών πραγματοποιήσαμε την 1η μας Γενική Συνέλευση με θέματα τον απολογισμό των Δράσεων της χρονιάς 2020-2021, την ενημέρωση των μελλοντικών δράσεων και την ψήφιση της τροποποίησης του Καταστατικού του Συλλόγου μας, η οποία ολοκληρώθηκε με την απαιτούμενη απαρτία. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά με νέους γονείς του σχολείου αλλά και με μέλη που δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά την περασμένη χρονιά.

• 11/10/21 Τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση του σχολείου
Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την Διοίκηση του Σχολείου μας όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους γονείς.

Συγκεκριμένα:

 • Συζήτηση για τα  ποσοστά εμβολιασμού της μαθητικής κοινότητας και τη δυνατότητα περαιτέρω ενημέρωσης και απάντησης των ερωτημάτων και των προβληματισμών των γονέων
 • Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο & ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης
 • Ενημερωτικές συναντήσεις για τη στοχοθεσία του τμήματος των ελληνικών
 • Επιπλέον ενημέρωση για τη στοχοθεσία, τις μεθόδους και τη φιλοσοφία του σχολείου σε γονείς νέων μαθητών του σχολείου
 • Ενημέρωση των γονέων δημοτικού για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας και τις δυνατότητες του managebac
 • Ενημέρωση των μελών του ΔΣ από τη διοίκηση για την προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους του σχολείου
 • Οικονομική στήριξη Συλλόγου στη συμμετοχή μαθητών σε διαγωνισμούς ή camps του εξωτερικού
 • Συζήτηση για τη συνδιοργάνωση του φετινού CGS Star Run
 • Επανενεργοποίηση του προγράμματος Parents Up
 • Ενημέρωση για τις προγραμματισμένες ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις του Συλλόγου
 • Στολή – συζήτηση αιτήματος γονέων για επέκταση κανονισμού στο Γυμνάσιο
 • Δημιουργία πλατφόρμας reuse/recycle στην ιστοσελίδα του Συλλόγου όπου οι γονείς θα μπορούν να χαρίζουν στολές και ρούχα σχολείου σε άλλες οικογένειες

Στην επόμενη τακτική μας συνάντηση θα υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα ανωτέρω θέματα.

Συνάντηση Μελών Συλλόγου Γονέων

Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε μήνα μέσω MS Teams. Η πρώτη συνάντηση για τα μέλη του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/10 στις 19.00. Τα μέλη μας θα ενημερωθούν για τον τρόπο σύνδεσης μέσω του email που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους. 

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!

Φιλανθρωπικές Δράσεις

CGS Race for the Cure
80 γονείς, μαθητές και φίλοι του CGS έτρεξαν, περπάτησαν και έκαναν τη δωρεά τους στον αγώνα Race for the Cure που φέτος, για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιήθηκε ψηφιακά σε όλο τον κόσμο. Με τη συμμετοχή μας ενισχύσαμε με το ποσό των 527€ τους σκοπούς του αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Γινόμαστε ένα – πετυχαίνουμε πολλά!

 CGStarRun – Βράβευση από το Make a Wish                                                            

Τη Κυριακή 3 Οκτωβρίου η μεγάλη οικογένεια του CGS, για τη δράση CGStarRun, βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο μεγαλύτερης συμμετοχής για το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021. Είμαστε περήφανοι που σε μια δύσκολη χρονιά, μπορέσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές τριών παιδιών του Make a Wish.

 

Ατομική ευθύνη: το κλειδί για να να μείνουμε ασφαλείς

Εμείς οι γονείς, πρώτοι, θα πρέπει να ενεργοποιούμε καθημερινά τον μηχανισμό «ατομική/οικογενειακή ευθύνη» απέναντι στον COVID-19 ώστε να μείνουμε όλοι ασφαλείς.

Δεν ξεχνάμε πως:

 • Τα παιδιά μας θα πρέπει να έχουν μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας την ισχύουσα κάρτα μαθητή ή την βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού αποτελέσματος (σε περίπτωση που είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος)
 • Θα πρέπει εμείς οι γονείς να θερμομετρούμε τα παιδιά μας καθημερινά πριν φύγουν από το σπίτι. Σε περίπτωση πυρετού ή οποιοδήποτε συμπτώματος θα πρέπει απαραιτήτως να τα κρατήσουμε σπίτι
 • Τα παιδιά μας θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι μέχρι τη συμπλήρωση τριών 24ώρων, από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και τη βελτίωση άλλων συμπτωμάτων
 • Τα παιδιά μας θα πρέπει παραμένουν στο σπίτι σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας έχει συμπτώματα στο πλαίσιο λοίμωξης Covid-19 ή/και είναι σε αναμονή αποτελέσματος εργαστηριακού τεστ

Parents’ Corner

Member Card

Με κάθε νέα εγγραφή, καθώς και ανανέωση συνδρομής των μελών μας, στείλαμε τη νέα ηλεκτρονική MemberCard του Συλλόγου μας, με την οποία τα μέλη μας εξασφαλίζουν προνόμια και εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μπορείτε να βρείτε στο Συνεργάτες Member Card – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr).

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα μέλη της σχολικής κοινότητας πιο κοντά και να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, μπορείτε να μας στείλετε τη προσφορά σας στο parents@cgs.edu.gr και να μπείτε στην ανωτέρω λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σας περιμένουμε!

Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς/ συνεργάτες/ φίλους του σχολείου μας:

 • Νικόλαο Μιχαλόπουλο, Γενικό Χειρουργό για το άρθρο του: «Ο Καρκίνος του Μαστού στις μέρες μας…»
 • Ιωάννη Δουβάρα, Γενικό Χειρουργό για το άρθρο του: «Κύστη κόκκυγος και χειρουργική αντιμετώπιση»
 • Ανθή Καραγιάννη, Ειδική Παιδοδοντίατρο για το άρθρο της: «Οδοντικό τραύμα στην παιδική ηλικία – Πρόληψη και αντιμετώπιση»
 • Ιωάννα Δημητριάδου, Ειδική Παιδαγωγό με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές δυσκολίες για το άρθρο της: «Τι είναι η Μαθηματικοφοβία και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί»
 • Ευδοκία Παπαχαραλάμπους, Παιδοφθαλμίατρο για το άρθρο της: «Προληπτικός Οφθαλμολογικός έλεγχος»

Καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr.

Επιμορφωτικά σεμινάρια

Τη Δευτέρα 01/11 ξεκινάει δια ζώσης ο διεθνώς αναγνωρισμένος κύκλος σεμιναρίων Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) σύμφωνα με το μοντέλο του Dr. Thomas Gordon με εισηγήτρια την κυρία Σοφία Κλώτσα, Συμβουλευτική Ψυχολόγο Οικογένειας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Life & Business Coach & Συγγραφέα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στην επικοινωνία που εστάλη σχετικά με email τη Δευτέρα 11/10 ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr.

Άμεσα προγραμματίζουμε νέα σεμινάρια με μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους γονείς – Stay tuned! 

Θυμόμαστε

 • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).
 • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr.