Scroll Top

CGS Parents News vol8

CGS Parents News Vol_8

Σημαντικές Συναντήσεις

Με τη διοίκηση του σχολείου

Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του σχολείου μας για να τους ευχαριστήσουμε τόσο για το αίσθημα ασφάλειας που μας προσέφεραν όσο και για τον υπερβάλλοντα ζήλο του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των γονέων, ζητήσαμε φέτος να ενημερωθούμε νωρίτερα για τις λίστες βιβλίων και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν τα παιδιά για τη νέα χρονιά (βεβαιώσεις γιατρών κλπ), τα οποία και λάβαμε χθες.

Ενημερωθήκαμε για την πρόθεσή του σχολείου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το διδακτικό πρόγραμμα να επικεντρωθεί αρχικά στον εντοπισμό των μαθησιακών αδυναμιών των παιδιών και στη συνέχεια στην ενίσχυσή τους.

Συμφωνήσαμε από κοινού στη σπουδαιότητα του εμβολιασμού έναντι στον COVID 19 για όλη τη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό αλλά και γονείς) έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα περιβάλλον ασφαλές για τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας.

Τέλος συζητήσαμε τη σπουδαιότητα της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας του σχολείου με τους γονείς και ως εκ τούτου σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο «Έρευνα Ικανοποίησης Γονέων CGS – Σχολική Χρονιά 2020-2021» που έχει σταλεί από το σχολείο στις 07/07/21 με email σε όλους τους γονείς. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, όπως επίσης και τα σχόλιά μας!

Αποφοιτήσεις                                                                                                                                                     

Την Τρίτη 22/06 ο Σύλλογος μας συνεχάρη τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού για την αποφοίτησή τους,   σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, με ένα τιμητικό αναμνηστικό δώρο.  

Την Παρασκευή 02/07 ο Σύλλογος μας αποχαιρέτησε τους/τις αποφοίτους της Γ’ Λυκείου & του IB Diploma με μεγάλη συγκίνηση και με την ευχή να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και γιατί όχι κάποια στιγμή να επιστρέψουν στο σχολείο μας ως γονείς, δυναμώνοντας την ομάδα του CGS Parents! Και οι απόφοιτοί μας έλαβαν ένα τιμητικό αναμνηστικό δώρο από το Σύλλογό μας.

Συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους ήρωες του σχολείου μας!!!

Parents’ Corner – Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς/ συνεργάτες/ φίλους του σχολείου μας:

  • Νανά Συγκούνα, Life & Mindset Coach για το άρθρο της: «Πως θα διαχειριστούμε τις απαιτήσεις των παιδιών;»
  • Κλειώ Δημητριάδου, Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Msc για το άρθρο της: «Καλοκαίρι χωρίς παγωτά γίνεται?»
  • Εύη Σταθάτου, Δημοσιογράφος/blogger για το άρθρο της: «7 tips για να μάθουμε στα παιδιά μας πως να γίνουν ανεξάρτητα»

■ Καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr

Επιμορφωτικά σεμινάρια

Την Τετάρτη 09/06 παρακολουθήσαμε το σεμινάριο:

«Συναισθηματική νοημοσύνη και παιδιά. Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να την αναπτύξουν;» με εισηγήτρια τη κυρία Νανά Συγκούνα, Life & Mindset Coach, NLP Practitioner, δικηγόρο και μητέρα του σχολείου μας!

Τη Δευτέρα 14/06 παρακολουθήσαμε το σεμινάριο:

«Εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων & εφαρμογή τους στις ημέρες #Μένουμε Ασφαλείς» εισηγητή τον κύριο Αθανάσιο Θήριο, Παιδίατρο MSc, Ακαδημαϊκό Υπότροφο ΕΚΠΑ – Υποψήφιο Διδάκτωρ ΕΚΠΑ. Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Π&Α. Κυριακού. Ευχαριστούμε τον κύριο Θήριο για την ευγενική του προσφορά στο Σύλλογο μας.

Σημαντικές ημερομηνίες

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, καθώς και η ψήφιση του νέου μας καταστατικού από τα μέλη μας. Παράλληλα θα γίνουν η ανανέωση των συνδρομών των μελών μας, καθώς επίσης και οι νέες εγγραφές.

Stay tuned! Γινόμαστε ένα, πετυχαίνουμε πολλά!

Θυμόμαστε

Είμαστε γονείς, ενεργοποιούμε τον μηχανισμό «ατομική/οικογενειακή ευθύνη» απέναντι στον COVID-19. 
H προνομιακή τιμή στα μοριακά τεστ Covid19 από το ΙΑΣΩ για τους μαθητές και τους γονείς του CGS ισχύει και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).
Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr.