Scroll Top

CGS Parents News vol7

Vol7

Σημαντικές Συναντήσεις

• 20/04 Τηλεδιάσκεψη με τη Διοίκηση του Σχολείου

Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την Διοίκηση του Σχολείου όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους γονείς.

Συγκεκριμένα:

 • Απολογισμός εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, επιτυχής κατά κοινή ομολογία
 • Σημαντική συμβολή εκπαιδευτικών στις εξ αποστάσεως διαδικασίες
 • Τήρηση μέτρων Ατομικής Ευθύνης (διενέργεια self-test, θερμομέτρηση κλπ)
 • Τήρηση μέτρων Προστασίας από το σχολείο (απολύμανση, εμβολιασμός εκπαιδευτικών)
 • Ψυχολογική στήριξη μαθητών
 • Κάλυψη διδακτέας ύλης / ενισχυτική διδασκαλία
 • Σίτιση / λειτουργία εστιατορίου 
 • Ενιαίο σχόλασμα μαθητών
 • Επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες 
 • Προαγωγικές & πανελλήνιες εξετάσεις
 • Αριθμός μαθητών ανά τάξη την επόμενη χρονιά

Στην επόμενη τακτική μας συνάντηση θα υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση.

• 05/05 Τηλεδιάσκεψη με την ΥΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων της Σχολής Χιλλ, το ΔΣ και 25 μέλη του Συλλόγου μας συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με θέμα την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Στη συνάντηση αυτή μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε πολλά από όσα μας απασχολούν αλλά και να επικοινωνήσουμε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τα ιδιωτικά σχολεία. 

Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τη θετική τους στάση και ελπίζουμε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αρχή για έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με την Υπουργό όσο και με συλλόγους άλλων σχολείων.

Στην επόμενη τακτική μας συνάντηση θα υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση.

Parents Up!

• Studio Parents Up
Σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού για τρεις διαδοχικές εβδομάδες τον Απρίλιο κάναμε γυμναστική από το σπίτι εύκολα, αποτελεσματικά και διασκεδαστικά!

Parents Up & Cooking 1.0
Στις 14/04 συμμετείχαμε σε απολαυστικό και διαδραστικό cooking lesson με εφόδια πολύτιμα superfoods και οδηγό μας τον διακεκριμένο Έλληνα chef Χρυσόστομο Πρασατζή.

Parents’ Corner – Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς/ συνεργάτες/ φίλους του σχολείου μας:

 • Ιωάννα Δημητριάδου, Ειδική Παιδαγωγό με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές δυσκολίες για το άρθρο της: «Πως οι διαφορές στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των αγοριών και των κοριτσιών, μπορούν να επηρεάσουν τη μάθηση;»
 • Παρασκευή Τζώρτζη, Ορθοπαιδικός Χειρουργός για το άρθρο της: «Ασκούνται πολύ; Ασκούνται όμως και με ασφάλεια;»

■ Καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr

Επιμορφωτικά σεμινάρια

Την Τρίτη 20/04 παρακολουθήσαμε το σεμινάριο:

«Project PlasticSoup: Οι γονείς ως μέρος της λύσης του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης» με εισηγήτριες τις κυρίες Μάνια Ζηρίδη – Σπέντζου, ψυχολόγο Εκπαίδευσης (MSc, MBA) με εξειδίκευση σε δεξιότητες ζωής και συναισθηματική νοημοσύνη και μεταπτυχιακό σε Παγκόσμια Υγεία (MSc) και Τζωρτζίνα Σπύρη, Περιβαλλοντολόγο και εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικών Επιστημών με Διδακτορικό στη Χημική Ωκεανογραφία (Ph.D.)

Αναμένουμε το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο γονέων την Τετάρτη, 09/06/2021 @ 20.00:

«Συναισθηματική νοημοσύνη και παιδιά. Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να την αναπτύξουν;» με εισηγήτρια τη κυρία Νανά Συγκούνα, Life & Mindset Coach, NLP Practitioner, δικηγόρο και μητέρα του σχολείου μας!

Career Week

Από τις 18/05 – 20/05 γονείς του σχολείου μας συμμετείχαν στο Career Week και μοιράστηκαν την πολύτιμη εργασιακή τους εμπειρία με μαθητές της Α’ & Β’ Λυκείου & του ΙΒ1. Τους ευχαριστούμε!

Εθελοντισμός

• Project Κίναρος
Ένα υπέροχο λεύκωμα με ποιήματα και ζωγραφιές από τα παιδιά του Δημοτικού του CGS παρέλαβε την Πέμπτη 20/05 η κυρά Ρήνη, η μοναδική κάτοικος του νησιού Κίναρος. Το πακέτο παρέδωσε ο Άρης Παπαπετρόπουλος πρόεδρος της Σύμπλευσης ΑΜΚΕ (η οποία συμβάλλει εθελοντικά στον εμβολιασμό των νησιωτών – Διάπλους 2021 – Επιχείρηση Ελευθερία) και γονέας του σχολείου μας, εκ μέρους του συλλόγου μας.

• Γραπτές εξετάσεις υποτροφιών CGS (15 & 16/05)
Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη συντονισμού των εξετάσεων, βοήθησαν στην διαδικασία εγγραφών των παιδιών που συμμετείχαν στις γραπτές εξετάσεις υποτροφιών CGS.

Θυμόμαστε

 • Είμαστε γονείς, ενεργοποιούμε τον μηχανισμό «ατομική/οικογενειακή ευθύνη» απέναντι στον COVID-19.

Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).

Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο  parents@cgs.edu.gr.