Scroll Top

CGS Parents News vol6

Untitled

Σημαντικές Συναντήσεις

 •  Με τη Διοίκηση του Σχολείου:
  Με αφορμή το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, έχουμε δρομολογήσει συνάντηση με τη διοίκηση έτσι ώστε να ενημερωθούμε για θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα σχετικά με τα μέτρα προστασίας (test, εμβόλια κλπ), τη διδακτέα ύλη, τις πανελλήνιες εξετάσεις και τις αθλητικές δραστηριότητες.
 • Με το τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων
  Ήρθαμε σε επαφή με την κυρία Αλμπάνη (Υπεύθυνη Τμήματος Σχολικών Ψυχολόγων, η οποία μας έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των Προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης που υλοποιούνται ανά τάξη αλλά και ως θέματα διαχρονικά από τις μικρές ηλικίες. Συμφωνήσαμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία έτσι ώστε ο Σύλλογος να λειτουργεί συμπληρωματικά όσον αφορά στην επιμόρφωση των γονέων, με την κατάλληλη επιλογή σεμιναρίων/ομιλιών αλλά και εισηγητών.
 • Με την υπεύθυνη του προγράμματος CGS Parents to Students κα. Ελένη Καστάνη.

  Ήρθαμε σε επαφή με την κυρία Ελένη Καστάνη σχετικά με το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά στους τρόπους με τους οποίους εμείς ως γονείς μπορούμε να συνδράμουμε. Με μεγάλη χαρά συμμετείχε η κυρία Καστάνη στη τελευταία συνάντηση των μελών μας και μας έκανε μια πρώτη παρουσίαση για την «Εβδομάδα Επαγγελματικής Ενημέρωσης – Career Week 2021», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 17, 18 και 19 Μαΐου για τους μαθητές όλων των τάξεων του Γενικού Λυκείου και του IB Diploma Programme του σχολείου μας. Σε αυτή, οι ομιλητές θα είναι γονείς και κηδεμόνες του CGS από ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, οι οποίοι θα δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής ενώ η επιλογή τους θα γίνει βάσει των προτιμήσεων που θα εκφράσουν οι μαθητές  μέσω ερωτηματολογίου. Παράλληλα, φέτος οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και ΙΒ Diploma Programme θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χώρο εργασίας όπου θέλουν να “εργαστούν” με τον θεσμό́ της μαθητείας και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις Και εδώ η συμμετοχή μας ως γονείς είναι πολύτιμη καθώς μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να “εργαστούν” με τον θεσμό́ της μαθητείας στον χώρο εργασίας μας.  

Parents Up!

 • Studio Parents Up – Γυμναστείτε ΜΑΖΙ μας! 1, 8 & 15.04.21
  Σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού κάνουμε γυμναστική από το σπίτι εύκολα, αποτελεσματικά και διασκεδαστικά! Ελάτε να γυμναστούμε παρέα!
 • Parents Up & Cooking 1.0 – Μαγειρεύουμε, τρώμε, απολαμβάνουμε ΜΑΖΙ! 14.04.21
  Συμμετέχουμε σε απολαυστικά και διαδραστικά cooking lessons με εφόδια πολύτιμα superfoods και προσκεκλημένους διακεκριμένους Έλληνες chef! Join Us!

Επιμορφωτικά σεμινάρια
Τη περίοδο Μάρτιο – μέσα Απριλίου παρακολουθήσαμε  τα κάτωθι σεμινάρια:

«Εθισμός στο Διαδίκτυο: προβλήματα, εξαρτητικές συμπεριφορές και αντιμετώπιση» με εισηγήτρια την κυρία Νίκη Βουδούρη, παιδοψυχίατρο με εξειδίκευση στην εξαρτησιολογία.

«Σεξουαλική Παρενόχληση, Εκμετάλλευση, Κακοποίηση: κίνδυνοι, προστασία, βοήθεια» με εισηγήτριες τις κυρίες Χριστίνα Ρασιδάκη (Ψυχολόγος, Σύμβουλος Γονέων και Εκπαιδευτικών) και Μαργαρίτα Γερούκη (Εκπαιδευτικός, με εξειδίκευση στη Σεξουαλική Αγωγή, βραβευμένη με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία).

Ανυπομονούμε για το επόμενο σεμινάριο την Τρίτη 20/04/2021:
«Project PlasticSoup: Οι γονείς ως μέρος της λύσης του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης» με εισηγήτριες τις κυρίες Μάνια Ζηρίδη – Σπέντζου, ψυχολόγο Εκπαίδευσης (MSc, MBA) με εξειδίκευση σε δεξιότητες ζωής και συναισθηματική νοημοσύνη και μεταπτυχιακό σε Παγκόσμια Υγεία (MSc) και Τζωρτζίνα Σπύρη, Περιβαλλοντολόγο και εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικών Επιστημών με Διδακτορικό στη Χημική Ωκεανογραφία (Ph.D.)

Σημείωση:
Για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά, αποφασίστηκε από το ΔΣ του Συλλόγου να προσφέρονται τα σεμινάρια δωρεάν στους γονείς: οι συνεργασίες μας επομένως αυτό το διάστημα είναι με εισηγητές που μας προσφέρουν τη γνώση αφιλοκερδώς, ενώ από πλευράς του Συλλόγου δε ζητείται συνεισφορά στους σκοπούς του.

Η γνώμη σας σε αριθμούς

Η επεξεργασία του πρώτου μας ερωτηματολογίου που εστάλη το Δεκέμβριο του 2020 είναι γεγονός και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματά του εδώ www.cgs-parents.gr/apotelesmata-erotimatologioy

Parents’ Corner – Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς/συνεργάτες/φίλους του σχολείου μας:
 • Γεωργία Δριμούρα, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο για το άρθρο της: «Μυρμηγκιές. Πώς μεταδίδονται και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;»
 • Χρίστος Μπούρος, Χειρουργός-Οφθαλμίατρος για το άρθρο του: «Ποιές είναι οι συνέπειες της οθόνης στα μάτια των παιδιών;»
 • Εύη Ανδριανού, Παιδαγωγό με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή για το άρθρο της «Το σχέδιο άλλαξε»
 • Γιάννης Μηλιδάκης, Msc in Sports Management –Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών για το άρθρο του «Δεν είναι μια χαμένη χρονιά!»
 • Ιωάννα Δημητριάδου, Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές δυσκολίες, PgD για το άρθρο της «Πώς οι διαφορές στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των αγοριών και των κοριτσιών, μπορούν να επηρεάσουν τη μάθηση;»

■ Καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr

Θυμόμαστε

 • Είμαστε γονείς, ενεργοποιούμε τον μηχανισμό «ατομική/οικογενειακή ευθύνη» απέναντι στον COVID-19.
 • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).
 • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr.