Scroll Top

CGS Parents News Vol14

CGS Parents News VOL14

Σημαντικές Συναντήσεις

Τακτική Γενική Συνέλευση – Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών των εκπαιδευτηρίων CGS

Την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε υβριδικά για πρώτη φορά, μέσω MS teams και δια ζώσης, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων CGS και εκλέχθηκε το νέο ΔΣ. 

Μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του νέου ΔΣ, την Τρίτη 07 Ιουνίου, το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  1. Κωνσταντόπουλος Πάνος, Πρόεδρος
  2. Νούσια – Χαλυβίδη Βάλια, Αντιπρόεδρος
  3. Συγκούνα – Παπαπετροπούλου Λήδα, Γραμματέας
  4. Λογοθέτη – Μπουλουγούρη Έλενα, Ταμίας
  5. Δαρδαμάνης Δημήτρης, Μέλος
  6. Κοϊτσάνου – Λαλιώτη Μάρια, Μέλος
  7. Ζαχαράκη – Θαλασσινού Κατιάνα, Μέλος                

Βασικοί στόχοι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, θα είναι οι εξής:

  • Ενεργοποίηση όλων των γονέων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή σχολική κοινότητα με ενεργή συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου.
  • Ενίσχυση της διασύνδεσης των γονέων, των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των αποφοίτων του σχολείου μεταξύ τους, έτσι ώστε τα παιδιά κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους να ωφεληθούν από ακόμα πιο πολλές ευεργετικές δραστηριότητες, αλλά και εκείνα που αποφοιτούν να βοηθηθούν μελλοντικά.
  • Ενίσχυση του Tαμείο Aρωγής & Yποτροφιών του σχολείου μας και συνέχιση του έργου του προηγούμενου Συλλόγου.

Με τη διοίκηση του σχολείου

Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς καθώς επίσης και την εκλογή του νέου ΔΣ, προγραμματίζουμε συνάντηση με τη διοίκηση του σχολείου μας για να τους ευχαριστήσουμε για την άρτια συνεργασία που είχαμε τη χρονιά που πέρασε καθώς επίσης και για να επικοινωνήσουμε/συζητήσουμε τους στόχους του Συλλόγου μας καθώς επίσης και μελλοντικά σχέδια και στόχους του σχολείου μας.

Αποφοιτήσεις

Την Τρίτη 14/06 ο Σύλλογος μας συνεχάρη τους αποφοίτους της ΣΤ’ Δημοτικού για την επιτυχία τους με ένα τιμητικό δώρο. 

Την Τετάρτη 29/06 ο Σύλλογος μας αποχαιρέτησε τους/τις αποφοίτους της Γ’ Λυκείου & του IB Diploma με μεγάλη συγκίνηση και με την ευχή να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και γιατί όχι σύντομα να επιστρέψουν στο σχολείο μας ως γονείς και να δυναμώσουν την ομάδα του CGS Parents!

Συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους ήρωες του σχολείου μας!!!

Επιμορφωτικά σεμινάρια

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 @ 19:30 παρακολουθήσαμε το σεμινάριο:
«Πλησιάζουν οι εξετάσεις! Πώς εμείς οι γονείς αντιμετωπίζουμε το άγχος, των παιδιών και το δικό μας;» με εισηγήτρια τη κυρία Σώτια Μακαρώνη, καταξιωμένη επαγγελματία στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόληψης εξαρτητικών και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, και γονέα του σχολείου μας!

Εθελοντικές – φιλανθρωπικές δράσεις

Το Σάββατο 21 Μαΐου με μεγάλη χαρά γονείς, μέλη και μη του Συλλόγου μας, συμμετείχαμε και στηρίξαμε εθελοντικά το CGS Kids Triathlon που διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας και επιβραβεύει τη συμμετοχή των παιδιών μας και παράλληλα στηρίζει ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου μέλη του ΔΣ τους Συλλόγου μας επισκεφτήκαμε το Κέντρο Αυτισμού SOS στους Θρακομακεδόνες το οποίο και στηρίξαμε φέτος με τις δράσεις μας. Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και μιλήσαμε με την υπεύθυνη για τη λειτουργία και τις ανάγκες του. Δεσμευτήκαμε σε μελλοντική συνεργασία και αρωγή όπου χρειαστεί καθώς επίσης και σε δράσεις που θα συμμετέχουν εθελοντικά μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Parents’ Corner – Άρθρα

Member Card

Με την ηλεκτρονική MemberCard του Συλλόγου μας, τα μέλη μας εξασφαλίζουν προνόμια και εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μπορείτε να βρείτε στο Συνεργάτες Member Card – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr).

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα μέλη της σχολικής κοινότητας πιο κοντά και να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, μπορείτε να μας στείλετε τη προσφορά σας στο parents@cgs.edu.gr και να μπείτε στην ανωτέρω λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σας περιμένουμε!

Άρθρα

Προκειμένου να εμπλουτίσουμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας, καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr.

Μικρές Αγγελίες 

Έχετε παλιά σχολικά ρούχα και στολές, σε καλή κατάσταση, που δεν χρειάζεστε πιά; Αν ναι, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην νέα κατηγορία Μικρές Αγγελίες στο Μικρές Αγγελίες – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr) και να χαρίσετε τα ρούχα αυτά σε μια άλλη οικογένεια του CGS!

Σημείωση: η παράδοση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, χωρίς τη διαμεσολάβηση των γραμματειών και των σχολικών. Αφού χαρίσετε τα ρούχα, μη ξεχάσετε να αποσύρετε/τροποποιήσετε την αγγελία σας με ένα email στο parents@cgs.edu.gr.

Σημαντικές ημερομηνίες

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνει η ανανέωση των συνδρομών των μελών μας, καθώς επίσης και οι νέες εγγραφές.

Την Παρασκευή 09.09.2022 στις 20:00 θα υποδεχτούμε τους γονείς σε μια συνάντηση έκπληξη – Save the Date & Stay tuned! 

Γινόμαστε ένα, πετυχαίνουμε πολλά!

Θυμόμαστε

Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό εί-ναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).

Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr.