Scroll Top

CGS Parents News Vol11

Newsletter_site

Σημαντικές συναντήσεις

• 23/11/21 Συνάντηση Μελών του Συλλόγου Γονέων
Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε μήνα μέσω MS Teams. Η τελευταία συνάντηση για τα μέλη του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/11 στις 19.00 και εστάλησαν πρακτικά της συνάντησης και των θεμάτων που συζητήθηκαν σε όλα τα μέλη μας. 

Η επόμενη συνάντηση των μελών μας, θα γίνει την Τετάρτη 19.01.2022 στις 21.30. Τα μέλη μας θα ενημερωθούν για τον τρόπο σύνδεσης μέσω του email που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους. 

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!

• Συνάντηση με τη Διοίκηση του Σχολείου
Έχει δρομολογηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του σχολείου για ενημέρωση/συζήτηση θεμάτων που αφορούν στη καθημερινότητα των παιδιών μας.

Δεκέμβριος – Μήνας Προσφοράς & Αγάπης

• Λαχειοφόρος 2021
Η ανταπόκριση των χορηγών στην πρόσκληση για συμμετοχή στη Λαχειοφόρο μας ήταν συγκινητική όπως επίσης και η συμμετοχή των γονέων με την αγορά των λαχνών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. Κληρώθηκαν συνολικά 211 δώρα από 65 χορηγούς!

Όλοι μαζί υποστηρίξαμε τους σκοπούς του Συλλόγου και κερδίσαμε υπέροχα δώρα! Ευχαριστούμε πολύ!

• CGS Star Run
Το CGS και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents διοργάνωσαν από τις 22 έως τις 23 Δεκεμβρίου έναν 24ωρο φιλανθρωπικό αγώνα Μαραθωνίου δρόμου, στη μνήμη του μαθητή μας Ανδρέα Ρούσσου.

Με τη βοήθεια και τη σημαντική συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας καταφέραμε να ενισχύσουμε το έργο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, η «Φλόγα» με το ποσό των 7.270 ευρώ!

Θερμές ευχαριστίες στον κύριο Ηλία Χατζηχρήστο, εκπαιδευτικό & γονέα του σχολείου μας αλλά και δρομέα μεγάλων αποστάσεων που έτρεξε για το σκοπό αυτό αδιάλειπτα 24 ολόκληρες ώρες, σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή εντός του Νομού Αττικής, καθώς επίσης και στον Υπεύθυνο του Αθλητικού Συλλόγου του CGS Nίκο Κοσμά και στον Υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Δημοτικού, Ανδρέα  Γιαννάκη, που συνόδευσαν τον Ηλία σε όλη την 24ωρη διαδρομή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, τους αποφοίτους, τους καθηγητές, τους συνεργάτες και τους γονείς του CGS που έτρεξαν με τον Ηλία στη διαδρομή.

• Συλλεκτικό Γούρι CGS Parents 2022
Με μεγάλη χαρά φέτος ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του CGS διέθεσε το συλλεκτικό αναμνηστικό γούρι του για το έτος 2022 με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου Αυτισμού SOS (μια Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση) με το συνολικό ποσό των 1.850 ευρώ!

Σημείωση: Το γούρι του 2022 επιλέχθηκε από γονείς του CGS και μέλη του CGS Parents κατόπιν διαδικτυακής ψηφοφορίας.   

Parents Up…

• goes Tennis!
Με μεγάλη χαρά και σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του σχολείου μας ενεργοποιήσαμε ξανά φέτος το Tennis Parents Up. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική επικοινωνία που εστάλη με email στις 05/11 σε όλους τους γονείς.

• Cooking Vol.2
Με μεγάλη χαρά ετοιμάζουμε το επόμενο διαδικτυακό μαγειρικό δρώμενο για το οποίο θα ενημερωθείτε άμεσα!

Επιμορφωτικά σεμινάρια                                           

Την Τρίτη 7/12 παρακολουθήσαμε το διαδικτυακό σεμινάριο «Η Δυσορθογραφία είναι αντιμετωπίσιμη και με ποιόν τρόπο;» με εισηγήτρια την κα. Ιωάννα Δημητριάδου, ειδική παιδαγωγό, με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές Δυσκολίες, PhD, Orton-Gillingham Practitioner, Συγγραφέας, Αρθρογράφος και μητέρα του σχολείου μας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο ήταν μια προσφορά της κας Δημητριάδου και τα έσοδα των 500 ευρώ διατέθηκαν αποκλειστικά για τους σκοπούς της ιατρικής έρευνας ενός νευρογενετικού νοσήματος, του SMA-PME. (Για τη συγκεκριμένη νόσο δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία, ενώ καθίσταται πολύ δύσκολο να διαγνωστεί. Για το λόγο αυτό πολύ λίγα περιστατικά είναι καταγεγραμμένα παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα το μοναδικό παιδί είναι η γλυκύτατη Γεωργία, μαθήτρια του Δημοτικού του σχολείου μας. Το 2019, στη Γαλλία, η οικογένεια ενός κοριτσιού που πάσχει από SMA-PME ίδρυσε το Σύλλογο ASAP for Children. Η οικονομική στήριξή μας μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική συμβολή για τις προσπάθειες του ASAΡ να προωθήσει την ιατρική έρευνα και να σώσει αυτά τα παιδιά.)

Ευχαριστούμε θερμά την κα Δημητριάδου για την προσφορά της, αλλά και ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στηρίζουμε ολόψυχα τον σκοπό αυτό!

Σήμερα, Τετάρτη 12/01 θα παρακολουθήσουμε το διαδικτυακό σεμινάριο «Οι 10 Κανόνες του Διαδικτύου που θα πρέπει να ακολουθούν παιδιά και έφηβοι καθημερινά» με εισηγητές  ειδικούς του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια CSI που δημιούργησε ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων.

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 17/01 με μεγάλη επιτυχία  δια ζώσης (σε δύο group, ένα πρωϊνό και ένα απογευματινό) ο διεθνώς αναγνωρισμένος κύκλος σεμιναρίων Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) σύμφωνα με το μοντέλο του Dr. Thomas Gordon με εισηγήτρια την κυρία Σοφία Κλώτσα, Συμβουλευτική Ψυχολόγο Οικογένειας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Life & Business Coach & Συγγραφέα.

Άμεσα προγραμματίζουμε νέα σεμινάρια με μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους γονείς – Stay tuned! 

Parents’ Corner

Member Card

Με τη νέα ηλεκτρονική MemberCard του Συλλόγου μας, τα μέλη μας εξασφαλίζουν προνόμια και εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μπορείτε να βρείτε στο Συνεργάτες Member Card – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr). 

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα μέλη της σχολικής κοινότητας πιο κοντά και να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, μπορείτε να μας στείλετε τη προσφορά σας στο parents@cgs.edu.gr και να μπείτε στην ανωτέρω λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σας περιμένουμε!

Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς/ συνεργάτες/ φίλους του σχολείου μας:

  • Εύη Σταθάτου, Parent Coach και δημιουργό του www.mytwins.gr, για το άρθρο της: «5 εμπόδια στην επικοινωνία με τα παιδιά μας. Πώς θα τα ξεπεράσουμε;»

Καλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr.

Μικρές Αγγελίες 

Έχετε παλιά σχολικά ρούχα και στολές, σε καλή κατάσταση, που δεν χρειάζεστε πιά; Αν ναι, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην νέα κατηγορία Μικρές Αγγελίες στο Μικρές Αγγελίες – Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων CGS (cgs-parents.gr) και να χαρίσετε τα ρούχα αυτά σε μια άλλη οικογένεια του CGS!

Σημείωση: η παράδοση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, χωρίς τη διαμεσολάβηση των γραμματειών και των σχολικών. Αφού χαρίσετε τα ρούχα, μη ξεχάσετε να αποσύρετε/τροποποιήσετε την αγγελία σας με ένα email στο parents@cgs.edu.gr. 

Θυμόμαστε

  • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).
  • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr