Scroll Top

CGS PARENTS NEWS VOL. 3 – XMAS EDITION

Newsletter_xmas

2η Συνάντηση με τη Διοίκηση του σχολείου

Θέματα συζήτησης & προβληματισμοί γονέων.

  • Συζήτηση και ανατροφοδότηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Έχοντας την εμπειρία της πρακτικότητας της πλατφόρμας Calendly τα προηγούμενα χρόνια στο Προ νηπιαγωγείο- Νηπιαγωγείο για το κλείσιμο των πρωινών ραντεβού με τους εκπαιδευτικούς αλλά και την πρόσφατη χρήση της στις απογευματινές συναντήσεις Γυμνασίου – Λυκείου, συζητήσαμε κατά πόσο θα μπορούσε αυτή να χρησιμοποιηθεί συνολικά στο σχολείο, για τα πρωινά ραντεβού ή και τις απογευματινές συναντήσεις τόσο αυτή την περίοδο που οι δια ζώσης συναντήσεις είναι ανέφικτες, όσο και στο μέλλον.
  • Μεταφέραμε την ανάγκη και ζητήσαμε να οργανωθεί ανά τάξη μια παρουσίαση/ενημέρωση στους γονείς του δημοτικού από τα τμήματα ξένων γλωσσών για τη λειτουργία τους, τη μεθοδολογία τους και τη στοχοθέτηση τους όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.
  • Επαναλειτουργία σχολείου. Ανοιχτά θέματα όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου.
Σημείωση: Τα μέλη μας θα μπορούν να ενημερώνονται από τον Σύλλογο για τα ανωτέρω μέσω παρουσίας στις online συναντήσεις μας αλλά και μέσω ενημερωτικού mail που θα αποστέλλεται.
Χριστουγεννιάτικες δράσεις

CGS Parents4Φλόγα. Και φέτος, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του CGS στηρίζει το πολύτιμο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «η Φλόγα» με το καθιερωμένο αναμνηστικό γούρι για το 2021. Μπορείτε να παραγγείλετε το δικό σας κρεμαστό-κολιέ, αξίας 20€ σε αυτό το link αναφέροντας στα σχόλια τον κωδικό CGS Parents, και θα το παραλάβετε σε συσκευασία δώρου στη διεύθυνση που επιθυμείτε. Τα έσοδα των πωλήσεων διατίθενται αποκλειστικά για την ενίσχυση της «Φλόγας».

CGS Star Run – CGS Parents – Make a Wish – 19 Δεκεμβρίου 2020. Το CGS και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents εύχονται να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), και διοργανώνουν έναν υπερμαραθώνιο, ατομικό αγώνα 100 χιλιομέτρων!
Λίγο πριν την υποδοχή του νέου έτους, φιλοδοξούμε να πραγματοποιήσουμε τις ευχές όσων περισσότερων παιδιών μπορούμε, συγκεντρώνοντας, με τη βοήθεια υποστηρικτών, «αστέρια» αντοχής σε μία υπερμαραθώνια διαδρομή 100 χιλιομέτρων. O εκπαιδευτικός, γονέας του CGS και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Ηλίας Χατζηχρήστος, θα φορέσει τα αθλητικά παπούτσια του και μας καλεί να υποστηρίξουμε τον αγώνα του προσφέροντας στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής». Όσο περισσότερα τα αστέρια που θα συγκεντρώνονται πριν και κατά τη διάρκεια της διαδρομής των 100 χιλιομέτρων, τόση περισσότερη θα είναι η ενίσχυση της αντίστασης στη κόπωση ενός τόσο απαιτητικού αγώνα. Μπορείτε να προσφέρετε κάνοντας μια δωρεά από σήμερα έως και τις 20 Δεκεμβρίου στο https://makeawish.gr/cgstarun/ αναγράφοντας στα σχόλια τον κωδικό CGS.

CGS Xmas Lottery 2020. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η λαχειοφόρος μας είναι πλούσια χάρη στις ευγενικές προσφορές των 53 χορηγών μας. Εξαιτίας του lockdown και για τεχνικούς λόγους, η διεξαγωγή της Λαχειοφόρου θα πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά.

CGS Parents to Parents
Στο πλαίσιο του CGS for Student Success δημιουργούμε σε συνεργασία με τις κυρίες Ε. Καστάνη και Κ. Αγγελοπούλου, έναν νέο πυλώνα, Parents to Parents. Στόχος είναι, εμείς οι γονείς, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με άλλους γονείς με στόχο την ευτυχία και την επιτυχία των παιδιών μας.
Στην πρώτη μας Χριστουγεννιάτικη λοιπόν συνεργασία, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας με ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας 1 λεπτού αποστέλλοντας το στην ηλεκτρονική διεύθυνση parents@cgs.edu.gr, οικογενειακές παραδόσεις, συνήθειες, δραστηριότητες που κάνετε κατά την διάρκεια των γιορτών. Εμείς θα μοιραστούμε τις ιδέες σας με τη σχολική κοινότητα για να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε όλοι μας όμορφες αναμνήσεις που θα ομορφύνουν τις γιορτές μας και θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό μας.
Σχολείο και οικογένεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τα Χριστούγεννα του 2020 μοναδικά για εμάς και τα παιδιά μας.
Επιμορφωτικές Δράσεις Γονέων
Με μεγάλη χαρά πραγματοποιείται αυτό το μήνα (12 & 14 Δεκεμβρίου) το σεμινάριο «Ευεξία και ευτυχία στην εποχή Covid» με εισηγήτρια την κυρία Σοφία Κλώτσα.  Για πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε email στο parents@cgs.edu.gr.
Ερωτηματολόγιο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Διανύοντας το πρώτο τρίμηνο μιας ιδιαίτερης χρονιάς που μας θέλει να «κρατάμε αποστάσεις», θελήσαμε να έρθουμε πιο κοντά σε όλους τους γονείς, μέλη του Συλλόγου μας και μη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας και να μπορέσουμε να απευθυνθούμε με τις κινήσεις και τις δράσεις μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς. 
Οι απόψεις σας είναι για εμάς κάτι περισσότερο από σημαντικές, είναι πολύτιμες και γι’ αυτό και σας ζητάμε να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας, για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιό μας, αν δεν το έχετε κάνει ακόμα. Η ανταπόκριση σας είναι μεγάλη και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ. Δείχνει ότι ο Σύλλογος μας εξελίσσεται. Προσδοκούμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας  να αποτελέσουν εφόδια για να ανταποκριθούμε περαιτέρω στις απαιτήσεις του Συλλόγου μας.
Επικοινωνία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών σχολείων και την Συντονιστική Επιτροπή αυτών.
Πιστεύουμε ότι μέσω αυτών των αντίξοων συγκυριών, η ομαδικότητα και η καλή επικοινωνία αποτελούν πολύτιμα εφόδια, κυρίως για εμάς, τους γονείς. Καθημερινά πασχίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας, μεγάλο μέρος του οποίου απαρτίζεται από την καθημερινότητά τους στην εκάστοτε σχολική τους κοινότητα.
Θεωρούμε ότι σε ότι αφορά ζητήματα που σχετίζονται με το σύνολο των Ιδιωτικών Σχολείων, η συλλογική προσπάθεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.
Parents’ Corner – Άρθρα
Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας όπου γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη (ανάλογα με την επαγγελματική τους ιδιότητα), σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. 
Ευχαριστούμε  θερμά τους: 
  • Κα. Ιωάννα Δημητριάδου – Τι είναι η Δυσορθοργαφία.
  • Κο. Άρη Παπαπετρόπουλο – Παιδική βαρηκοΐα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε.
  • Κα. Νανά Συγκούνα – Διώξε τον Φόβο.
Θυμόμαστε
  • Είμαστε γονείς, ενεργοποιούμε τον μηχανισμό «ατομική/οικογενειακή ευθύνη» απέναντι στον COVID19.
  • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή).
  • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr