Scroll Top

CGS Parents – JAN 2023

CGS Newsletter

Σημαντικές συναντήσεις

Άμεσα τα μέλη μας θα λάβουν πρόσκληση για την Κοπή Πίτας 2023 που θα γίνει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, με πολλές εκπλήξεις!

Επιπλέον, θα λάβετε πρόσκληση με λεπτομέρειες για τις επόμενες διαδικτυακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 – για γονείς Νηπιαγωγείου, Δημοτικού
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 – για γονείς Γυμνασίου, Λυκείου.

Σημείωση:
Οι ανωτέρω συναντήσεις αφορούν στα μέλη του Συλλόγου μας. Εφόσον ένας γονέας επιθυμεί να συμμετέχει, και δεν έχει ακόμα εγγραφεί στο Σύλλογο, θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία εγγραφής που βρίσκεται στο τέλος του newsletter.

Δεκέμβριος – Μήνας Προσφοράς & Αγάπης

Λαχειοφόρος 2022

Η ανταπόκριση των χορηγών στην πρόσκληση για συμμετοχή στη Λαχειοφόρο μας ήταν σημαντική όπως επίσης και η συμμετοχή των γονέων. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022. Κληρώθηκαν συνολικά 206 δώρα από 54 χορηγούς!

Όλοι μαζί υποστηρίξαμε τους σκοπούς του Συλλόγου και κερδίσαμε υπέροχα δώρα! Ευχαριστούμε πολύ!

CGS Christmas Fair 2022

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή σας στο Christmas Fair 2022 που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!
Με τη βοήθεια και τη σημαντική συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας καταφέραμε:

 • να ενισχύσουμε το έργο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, η «Φλόγα» με το ποσό των 1.800 ευρώ!
 • να συνδράμουμε με σχολικές τσάντες και γραφική ύλη το 24ο δημοτικό Χαλκίδας
 • να συμμετέχουμε στο εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών & ρούχων «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων και δομές φιλοξενίας προσφύγων

Θερμές ευχαριστίες στο σχολείο (εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό κλπ) για τη φιλοξενία, υποστήριξη και βοήθεια καθώς επίσης και τους μαθητές.

Για μία ακόμη φορά νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τους γονείς που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν στον στολισμό, αλλά και την επιτυχημένη διεξαγωγή του Christmas Fair. Ήτανε μεγάλη η χαρά που καταφέραμε όλοι μαζί να οργανώσουμε μια γιορτή για τα παιδιά και όλη τη σχολική κοινότητα. Χωρίς εσάς δεν θα τα είχαμε καταφέρει!

Συλλεκτικό Γούρι CGS Parents 2023

Με μεγάλη χαρά φέτος ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του CGS διέθεσε το συλλεκτικό αναμνηστικό γούρι του για το έτος 2023, με σκοπό την ενίσχυση του Eliza.org.gr (ενάντια στη παιδική κακοποίηση) με το συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ!

Parents Up…
goes Tennis!

Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο του σχολείου μας συνεχίζεται και φέτος το Tennis Parents Up. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική επικοινωνία που εστάλη με email στις 11/11/22 σε όλους τους γονείς.

Διδασκαλία ελληνικών και λαϊκών παραδοσιακών χορών

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι κάθε Τρίτη και ώρα 20:30 θα πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικών και λαϊκών παραδοσιακών χορών. Με νεότερη επικοινωνία θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες εγγραφής/συμμετοχής – Stay Tuned!

5 Rhythms

Το Σάββατο 11/2 και ώρα 11:30 – 13:30 υποδεχόμαστε την κυρία Πάττυ Πετροπούλου, εξειδικευμένη instructor του 5Rhythms! (www.5rhythms.com)

Με νεότερη επικοινωνία θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες εγγραφής/συμμετοχής – Stay Tuned!

Επιμορφωτικά σεμινάρια 

Σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες (για δυο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες) διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο «Καλύτεροι φίλοι, Χειρότεροι “εχθροί”» – μια ενδυναμωτική, διαδραστική συζήτηση για την καθοδήγηση των γονέων σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεπίδραση και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, με εισηγήτρια την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο ανατροφής, κυρία Χριστίνα Ρασιδάκη. 

Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο γονέων που διοργανώνει ο Σύλλογός μας με εισηγήτρια την γονέα του σχολείου μας κυρία Σώτια Μακαρώνη και θέμα «Η ζωή των εφήβων στο διαδίκτυο & τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 9.2.23 και ώρα 19.30 – Stay tuned!

Parents’ Corner 

Με την ηλεκτρονική Member Card του Συλλόγου μας, τα μέλη μας εξασφαλίζουν προνόμια και εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μπορείτε να βρείτε στο Συνεργάτες Member Card (cgs-parents.gr).

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τα μέλη της σχολικής κοινότητας πιο κοντά και να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, μπορείτε να μας στείλετε τη προσφορά σας στο parents@cgs.edu.gr και να μπείτε στην ανωτέρω λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σας περιμένουμε!

Άρθρα

Εμπλουτίσαμε την ενότητα «Άρθρα» στην ιστοσελίδα μας και ευχαριστούμε θερμά τη γονέα του σχολείου μας:

 • Ιωάννα Δημητριάδου, Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και στις Μαθησιακές δυσκολίες, PgD, Orton-Gillingham Practitioner, Συγγραφέας & Αρθογράφος, για το άρθρο της:
  • « Πόσο σημαντική είναι η Φωνολογική Ενημερότητα στις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού; »
 • Σόνια Ρομποτή, Ψυχολόγος, MSc, BSc, για τα άρθρα της:
  • « Μονογονεϊκές Οικογένειες και Χαρούμενα Παιδιά »
  • « Πόσο σημαντική είναι η Φωνολογική Ενημερότητα στις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού; »
  • « Διακοπές Χριστουγέννων ! HoHoHoliday Meltdown Time! »
  • « Ο Άγιος Βασίλης έγινε 1.751 ετών »

Kαλούμε όλους τους γονείς να μοιραστούν μαζί μας θέματα που αφορούν σε γονείς και παιδιά και για τα οποία έχουν την ανάλογη κατάρτιση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parents@cgs.edu.gr.

Μικρές Αγγελίες 

Έχετε παλιά σχολικά ρούχα και στολές, σε καλή κατάσταση, που δεν χρειάζεστε πιά; Αν ναι, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην κατηγορία Μικρές Αγγελίες (cgs-parents.gr) και να χαρίσετε τα ρούχα αυτά σε μια άλλη οικογένεια του CGS!

Σημείωση: η παράδοση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, χωρίς τη διαμεσολάβηση των γραμματειών και των σχολικών. Αφού χαρίσετε τα ρούχα, μη ξεχάσετε να αποσύρετε/τροποποιήσετε την αγγελία σας με ένα email στο parents@cgs.edu.gr.

Θυμόμαστε

 • Ανανεώνουμε τη συνδρομή μας συμπληρώνοντας απαραίτητα την αίτηση εγγραφής/συνδρομής. Μαζί με το χρηματικό ποσό (10€) αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στη γραμματεία του παιδιού μας. Όσοι γονείς εγγράφονται πρώτη φορά στο σύλλογο το ποσό είναι 15€ (5€ εγγραφή 10€ ετήσια συνδρομή). 
 • Επικοινωνούμε με τον Σύλλογο στο parents@cgs.edu.gr