Scroll Top

Ας γνωριστούμε…

image

Ακούγοντας, διαβάζοντας και παρακολουθώντας όλες τις συζητήσεις και τις απόψεις όπως διατυπώνονται στις συναντήσεις μας, στα mail σας και στις αναρτήσεις σας στο facebook group μας, κρίνουμε πως έχει έρθει η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα και γιατί όχι, να συστηθούμε από την αρχή.

Τι είναι ο σύλλογος

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων δεν είναι μόνο τα 7 άτομα που απαρτίζουν το ΔΣ του Συλλόγου. Ο Σύλλογος είναι το σύνολο των μελών του για τα οποία λειτουργεί και ενεργεί συλλογικά. Τα μέλη του Συλλόγου συναντιούνται τακτικά online (1-2 φορές τον μήνα), εκεί όπου διατυπώνονται, καταγράφονται και συζητιούνται τα θέματα που απασχολούν τους γονείς μαζί με τρόπους προσέγγισης ώστε να βρεθεί η λύση τους. Στις συναντήσεις τα μέλη ενημερώνονται και για τις κινήσεις που ήδη έχουν γίνει, μαζί με τα αποτελέσματά τους καθώς και για τις κινήσεις που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα. Μετά τη συνάντηση όλα τα μέλη στο εξής θα ενημερώνονται και γραπτώς για τα αποτελέσματα αυτής αλλά και για τις μελλοντικές δράσεις.

Οι γονείς του σχολείου, στο σύνολό τους, μέλη και μη του Συλλόγου, ενημερώνονται για τις δράσεις του στο Newsletter που λαμβάνουν κάθε μήνα.

Ποια είναι τα μέλη του συλλόγου;

Τα μέλη του Συλλόγου είναι αποκλειστικά και μόνο οι γονείς εκείνοι που επιθυμούν να γίνουν, ενισχύοντας το σύλλογο α) με τη συμμετοχή τους στις online συναντήσεις: όπου εκφράζονται, συζητιούνται και καταγράφονται όλα τα θέματα που τους απασχολούν καθώς και τρόποι προσέγγισης ώστε να επιλυθούν, β) με τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου & γ) φυσικά με την συνδρομή τους: το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διατίθεται σε υποτροφίες μαθητών του CGS που το έχουν ανάγκη καθώς και σε οικονομική ενίσχυση μαθητών για τη συμμετοχή τους σε πανευρωπαϊκά συνέδρια και μαθητικούς διαγωνισμούς (στην προ covid19 εποχή και ευελπιστούμε σύντομα και στο μέλλον). Με αυτούς τους 3 τρόπους μπορεί να γίνει ο σύλλογος πιο δυνατός και πιο ουσιαστικός, ώστε να προσφέρει πολλά περισσότερα στα παιδιά μας.

Μια σημαντική διευκρίνιση. Τα μέλη της ομάδας μας στο facebook δεν είναι αυτομάτως και μέλη του συλλόγου μας. Σαφώς όσα γράφονται και απασχολούν ένα μεγάλο μέρος της σχολικής κοινότητας επηρεάζουν την ατζέντα των συναντήσεών μας αλλά και τον προγραμματισμό των δράσεών μας, ωστόσο τα αιτήματα καταγράφονται και προωθούνται στο σύνολό τους μόνο μέσω της επικοινωνίας στο email μας ή των συναντήσεών μας.

Ποιος είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το σύλλογο

Είναι σημαντικό για εμάς όλα τα θέματα να επικοινωνούνται ολοκληρωμένα στο email μας parents@cgs.edu.gr. Ο λόγος που το ζητάμε δεν είναι για να μην συζητιούνται δημόσια ή γιατί θέλουμε να τα αποκρύψουμε από τους άλλους γονείς. Ο λόγος που το ζητάμε είναι διπλός. Αφενός γιατί κάθε αίτημά μας προς τη διοίκηση του σχολείου μας πρέπει να είναι αναλυτικό και συγκεκριμένο, και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αναζητώντας διάσπαρτες πληροφορίες σε δημοσιεύσεις και σχόλια του FB. Αφετέρου γιατί κάθε αίτημα που λαμβάνουμε στο mail μας, είτε αποτελεί προγραμματισμένο αίτημα του Συλλόγου, είτε είναι μεμονωμένο, κοινοποιείται αυτούσιο από εμάς στη διοίκηση ή στο εκάστοτε τμήμα, προς συζήτηση.

Ο ρόλος του fb group

Η ομάδα μας CGS Parents στο facebook δεν αποτελεί την επίσημη σελίδα του συλλόγου μας, η οποία είναι το www.cgs-parents.gr. Ο σκοπός της ομάδας μας στο facebook είναι να λειτουργεί ως ένα εργαλείο για γρήγορη ενημέρωση σχετικά με πληροφορίες/ζητήματα που αφορούν στα παιδιά μας, σχετικά με εκδηλώσεις, δράσεις και προγράμματα, αλλά και για να μαθαίνουμε επιτεύγματα των μαθητών ή /και άλλων μελών της κοινότητας του σχολείου μας. 

Ο Σύλλογος Γονέων, που αποτελεί τον διαχειριστή του facebook group ΔΕΝ σβήνει δημοσιεύσεις ή σχόλια εκτός και αν πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις (fake news) ή αν περιλαμβάνουν προσβλητικό περιεχόμενο, ακατάλληλο φρασεολόγιο κλπ.

Πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό επίσης ότι ο Σύλλογος ΔΕΝ οφείλει να τοποθετείται σε όλες τις αναρτήσεις ούτε κάθε φορά να παίρνει μέρος στις φιλονικίες υποδεικνύοντας το σωστό ή το λάθος, το δίκαιο ή το άδικο.

Διαπιστώνουμε δυστυχώς πως πολύ συχνά οι δημοσιεύσεις γίνονται αφορμή για ευθείες επιθέσεις και διαμάχες. Η ομάδα αριθμεί  σχεδόν 900 χρήστες και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις. Οι διαφωνίες στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου είναι υγιείς. Η διαφωνία δεν θα πρέπει όμως να γίνεται αντιληπτή ως προσπάθεια φίμωσης, γιατί ξεκάθαρα ΔΕΝ είναι.

Παρακαλούμε θερμά ωστόσο να σταματήσουν οι χαρακτηρισμοί, οι ειρωνείες και τα δηκτικά σχόλια καθώς και η προσπάθεια πόλωσης. Δεν είμαστε εμείς και οι άλλοι. Είμαστε όλοι γονείς. Γονείς που ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί θέλουμε το καλό των παιδιών μας. Πιστεύουμε πραγματικά πως σταδιακά, με την υπεύθυνη στάση όλων μας, αυτό θα εξομαλυνθεί και θα αντιληφθούμε ότι οι γονείς δεν είμαστε δύο στρατόπεδα, είμαστε ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ που μπορεί να συμφωνούν, μπορεί και να διαφωνούν, οφείλουν όμως και στις δύο περιπτώσεις να το κάνουν κόσμια και σεβόμενοι τη θέση του άλλου.

Ποιο είναι το ΔΣ του συλλόγου

Το ΔΣ του Συλλόγου απαρτίζεται από γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά των μελών του, χαίρουν της ίδιας μεταχείρισης και των ίδιων συμβατικών υποχρεώσεων και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα και προβληματισμούς με όλους τους γονείς. Δεν είμαστε εργαζόμενοι του σχολείου αλλά γονείς που με μεγάλη χαρά αφιερώνουμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ το χρόνο μας για το καλό της σχολικής κοινότητας. Ίσως να ακούγεται περιττό αλλά διαπιστώνουμε πως δεν είναι. Το σημερινό ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του CGS, που εκλέχθηκε στις 18/06/2020, απαρτίζεται από τους:

Βάλια Νούσια-Χαλυβίδη, Πρόεδρος και μητέρα δύο παιδιών στη Β’ & ΣΤ’ Δημοτικού.
Δημήτρης Δαρδαμάνης, Αντιπρόεδρος και πατέρας δύο παιδιών στη Δ’ Δημοτικού
Μάρια Κοϊτσάνου-Λαλιώτη, Γραμματέας και μητέρα δύο παιδιών στη Δ’ Δημοτικού
Έλενα Λογοθέτη-Μπουλουγούρη, Ταμίας και μητέρα δύο παιδιών στη ΣΤ΄Δημοτικού & Α’ Λυκείου
Κατιάνα Ζαχαράκη-Θαλασσινού, Mέλος και μητέρα τριών παιδιών στο ΠΝ, Α’ & Γ’ Δημοτικού
Κατερίνα Σιουρούνη-Μπούσμπουρα, Μέλος και μητέρα δύο παιδιών στη Β’ Γυμνασίου & ΙΒ 1
Χριστίνα Πρινιωτάκη, Μέλος & μητέρα ενός παιδιού στην Ε’ Δημοτικού

 

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά τα σχόλιά σας και τα ερωτήματά σας να μην γίνουν εδώ, κάτω από αυτή την ανακοίνωση. Πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι πολύ πιο γόνιμο και δημιουργικό να συζητηθούν από κοντά, ή όσο πιο κοντά γίνεται δεδομένων των συνθηκών, μέσω teams μέσα στην εβδομάδα που ακολουθεί. Θα ακολουθήσει άμεσα ένα fb poll για να δούμε ποια μέρα και ώρα εξυπηρετεί την πλειοψηφία των χρηστών της ομάδας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε και να μάθετε περισσότερα για εμάς.